Dodawać relacje?

Dobry wieczór wszystkim

Mam pół kaptura lub mam zagięcia na dolnej i górnej części,  zrobiłem problem z parametryzacją za pomocą równań i kiedy przesuwam długość lub szerokość lub nachylenie, mam wszystkie moje fałdy z funkcji blachy wyginają się na krawędzi, które nie są dobre ponieważ wartość kąta i nakładają się w tej funkcji, Niemożliwe jest dodanie relacji pionowych lub poziomych, tak aby górna część okapu pozostała 

poziomo, a dół pozostaje pionowy, wstawiam zrzut ekranu dla większego zrozumienia i dziękuję za odpowiedź.

Marco

capture_decran_15_li.jpg

Witam

Czy możesz udostępnić swój plik i w jakiej wersji jesteś?

Cze wszystkim

Wersja Premium 2016,

j wstawia plik. Rozważanego

Marco

hotte-dessu-plancha.sldasm

Witam, zapomniałeś o części^^

Zanim przejdziesz przez równania, czy robisz to ręcznie na poziomie części, aby zobaczyć, jak się zachowuje?

po tym nie wykluczam kaprysu SW.

Pozdrowienia

Witam

Powinniśmy również potrzebować twojej gry.

przepraszam, włożyłem monetę

Marco

hotte.sldprt powiedział:

W swoim montażu będziesz miał inne części? 

Pytam, ponieważ jeśli edytujesz swoją część w zespole z innymi komponentami, możesz wykonać zagięcie równolegle do powierzchni, jak pokazano na załączonym sitodruku i tam cokolwiek zrobisz, kąt zagięcia się nie zmieni.

pli_parallele_a_une_face.jpg

Tak, w górnej części maski powstanie skrzynka w kształcie  litery U wykonana ze składanej blachy skrywającej rurę.

Marco.

Więc jeśli masz lica monet równoległe do swoich fałd, po prostu musisz je wybrać tak, aby pasowały do nowych wymiarów, pozostając równoległe do ścianek, wybierz...

1 polubienie

Witam

Dodałbym równania dla górnych fałd, tak aby zagięcie było zawsze poziome.

Tworzenie szkicu pilotażowego

Dodawanie równania

drugie zagięcie prostopadłe do jednej ściany.

To nie działa w odniesieniu do planu

Pozdrowienia

Yannicka

hottev2.sldprt powiedział:

Nie wiem dlaczego, widoki są rozmyte w moim poprzednim powrocie, umieszczę je  w twoim komputerze.

Yannicka

hotte.zip