Dodawanie właściwości niestandardowych w Eksploratorze Windows

Witam

Żałuję, że nie mogę dodać niestandardowych właściwości w Eksploratorze Windows. 

Pozwólcie, że wyjaśnię, mam utwory, których nazwa jest odniesieniem, które nie jest zbyt jednoznaczne. Dodałem do tych części różne właściwości (oznaczenie, kreślarz, data, producent,...) z solidworks, które w związku z tym są właściwościami niestandardowymi. Te właściwości, gdy jestem w oknach, mogę je zobaczyć po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na właściwości > pokoju.

To, co chciałbym zrobić, to dodać je w eksploratorze w nowej kolumnie typu "Nazwa", "Zmodyfikowano dnia", "Typ",... i dodaj tutaj moją właściwość "Oznaczenie".

Jakieś pomysły, jak to zrobić?

byłoby możliwe, za pomocą makra, skopiowanie mojego oznaczenia do innego znanego odwołania do systemu Windows typu "tytuł", ale nie chcę przepisywać wszystkich moich części... W mgnieniu oka mógłbym użyć makra skanującego wszystkie moje pliki programowe, aby to zrobić, ale nie jest to najbardziej praktyczne. Może istnieje proste rozwiązanie?

Dziękuję 

Witam

Możliwe jest dla "opisu", aby sprawdzić, czy działa również dla oznaczenia, ale nie sądzę...

http://www.javelin-tech.com/blog/2015/06/showing-descriptions-solidworks-files-windows-explorer-video/

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź.

Rzeczywiście, jest to to samo, co pisanie w Titre. a ponieważ nic nie mam napisane ani w tytule, ani w opisie to nie działa...

Dlatego jednym z rozwiązań byłoby utworzenie makra w celu zaktualizowania tytułu lub opisu na podstawie oznaczenia...

Nie używasz PDM?

Nie, nie używam PDM.

Rozwiązania makro chciałem uniknąć, gdyby było prostsze, ale jeśli nie mam innego wyjścia, to bym to zrobił. Mam już makro, które mogę dodać, aby to zrobić...

Cóż, w końcu zacząłem uruchamiać makro, które kopiuje nazwy plików w zakładce opisu i ustawiłem foldery Windows tak jak w Twoim linku.