Witam, chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest przypisanie do ciała wagi innej niż przez materiał.
Ponieważ chciałbym tworzyć części, które mógłbym wstawiać do innych części i o jakiej wadze chcę, ponieważ jeśli przypiszemy ciężar za pomocą właściwości masy, traci go, gdy wstawiamy go do części.
Właściwości podłoża części lub bryły można zastąpić: http://help.solidworks.com/2022/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_ASSIGNMASSPROP_TEXT_DLG.htm?id=94418af9919e45df9979ba71badcf8da#Pg0
Pozwala to na samodzielne wprowadzenie masy, położenia środka ciężkości...
Jeśli pytanie brzmi, czy możliwe było przypisanie różnych materiałów do różnych brył części, odpowiedź brzmi: tak. Można więc przypisać materiał po wstawieniu brył do części.
Kiedy zamieniam właściwości mojej części, aby zmienić masę, kiedy wstawiam ją do innej części (a nie do zespołu), nie ma ona przypisanej przeze mnie wagi.
I nie mogę zastąpić masy ciała w moim domu stała się szara, powiedz mi, czy tak samo jest w tobie ?
A ja nie chcę tworzyć materiału na każdy utwór, bo mam ich bardzo dużo.
To normalne, że jest wyszarzony. Nie możesz modyfikować oryginalnej biblioteki i to jest w porządku. W przeciwnym razie wyobraź sobie bałagan. Z drugiej strony całkiem możliwe jest dodanie materiału poprzez zwykłe kopiowanie / wklejanie. Kopiujesz pobliski materiał z biblioteki i wklejasz go na dole w kategorii Tematy niestandardowe . A potem robisz z nim, co chcesz.