Witam
Nie mogę nigdzie znaleźć jak dodać typ pliku (rozszerzenie) w administracji PDM. Spodziewałem się, że będę w stanie wykonać "kliknięcie prawym przyciskiem myszy", "Dodaj typ pliku", w taki sam sposób, jak użytkownicy na przykład... Ale tak nie jest.
Ktoś wie, gdzie mogę dodać typ pliku (rozszerzenie)?
Z góry dziękuję.
Witam
Z tego co mi się wydaje mi się, że zrozumiałem lista "Typy plików" jest związana ze stacją roboczą, na której robisz konfigurację, po tym nie mam innych pomysłów bo podobnie jak Ty uważałem, że wystarczy zwykły klik prawym przyciskiem myszy, aby dodać rozszerzenie.
Witam
Dziękuję za odpowiedź. Jednak nadal nie wiem, gdzie się udać, aby dodać typ pliku.
A priori musisz umieścić plik z żądanym rozszerzeniem w swoim skarbcu, aby rozszerzenie było wymienione w ustawieniach administratora EPDM.
Dlatego lepiej jest mieć co najmniej jeden przepływ pracy, który akceptuje wszystkie typy dokumentów (w przeciwnym razie utkniesz...).
1 polubienie
Super!
To takie proste! Dziękuję.
Tak, mam to, czego potrzeba w przepływie pracy.
Czy wiesz, jak usunąć typ pliku? Ponieważ mam wiele bezużytecznych rozszerzeń związanych z ludźmi, którzy pomylili wersję i rozszerzenie (np. CAOxxx.A0.sldprt vs CAOxxx.A0.A0)
1 polubienie