Myślę, że to jest + to, czego on chce! (patrz zdjęcie)
Myślę, że najlepszą rzeczą byłoby dodanie adnotacji dołączonej do pożądanego wybrzeża. Następnie, aby połączyć równanie lub własność osobistą, w zależności od przypadku.
Domyślam się, że twój wymiar w nawiasach to wymiar końcowy profilu (do pozycjonowania szablonów), a druga strona, ta nie w nawiasach) to wymiar konstrukcyjny.
Dlaczego w swoim modelu 3D, po ustawieniu obróbki, nie dodajesz tego "kontrolowanego" wymiaru (który odpowiada Twojemu wymiarowi w nawiasach): zobacz wymiar w kolorze jasnoszarym na załączonym widoku.
Twój wymiar, który pozwolił Ci ustawić wymiar obróbki (wymiar "pilotujący") możesz odznaczyć pole "zaznacz wymiar do zaimportowania na rysunku": patrz wymiar na załączonym widoku.
Podczas importowania wymiarów do rysunku dostępne są tylko wymiary do pozycjonowania szablonu.
może to być rozwiązanie, ale w moim przypadku otwory są ustawione w stosunku do szkicu 3D mojego podwozia i nie zawsze mam wymiar w moim modelu 3D i dodaję go do mojego planu.
Dodatkowo chciałbym mieć obie strony: położenie otworu i wymiar szablonu na końcu profilu.