Dodaj adres URL w bibliotece

Witam

Czy Solidworks umożliwia dodanie adresu URL do biblioteki?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Jean-Claude SCHLUPP

Witam

To znaczy w bibliotece? Adres URL w  Library Piece?

Cdlt powiedział:

Dodaję notatkę z linkiem URL do elementów sklepu

Oto jak to robię

- Wstaw -> Adnotacja -> Uwaga

- Wstawianie hiperłącza

- Wpisz link url -> OK

- Kliknij notatkę, aby otworzyć stronę internetową

1 polubienie

Tę notatkę można umieścić w 3D lub 2D

CDLT powiedział:

1 polubienie

YP69,

Ponownie, to ty odpowiadasz na moje pytanie. Po raz kolejny widzę, że Solidworks ma dla Ciebie niewielką wiedzę.

Zastosowałem się do twojej rady i jest ona istotna, z wyjątkiem tego, że gdy tylko dodam tę notatkę do biblioteki, traci ona swój link hipertekstowy.

Jestem przekonany, że masz rozwiązanie.

Z niecierpliwością czekamy na Państwa lekturę i z góry dziękujemy za odpowiedź.

JCS

Co masz na myśli mówiąc o bibliotece?

Mówiłem o bibliotece projektów, tej, która zawiera Toolbox, części, które mają być importowane do złożenia.

Z poważaniem.

JCS

copie_decran.jpg

Umieściłem linki url  w pliku biblioteki, ale nie są one widoczne, gdy dodasz plik biblioteki (sldlfp) w innym pokoju.

fonction_biblio.jpg

witaj YP69,

Dziękuję za tak szybką odpowiedź.

Wreszcie, Solidworks nie zezwala na wstawienie łącza URL do biblioteki projektu. Oprogramowanie oferuje jednak dostęp do strony internetowej "Dostawca" za pośrednictwem 3D ContentCentral. Czy istnieje rozwiązanie w tym kierunku?

Z poważaniem.

JCS

2020-09-17_14-52-12.pdf

SolidWorks może wstawić łącze do funkcji biblioteki, ale łącze jest widoczne podczas otwierania funkcji biblioteki

3D ContentCentral to biblioteka udostępniania, którą należy pobrać, a następnie wypełnić właściwości danych

Dziękujemy za pomoc i cenną współpracę.

Na szczęście są jeszcze kompetentne osoby, które służą swoim doświadczeniem i profesjonalizmem.

W załączeniu znajduje się podsumowanie lub lista kontrolna tego problemu, który udało Ci się rozwiązać.

Chciałbym państwu serdecznie podziękować.

JCS 

inserer_url_dans_bibliotheque.pdf