Regulacja okładziny

Witam wszystkich, odkrywam to forum i szukam rozwiązań. Chciałbym wiedzieć, jak wyregulować element regału w zespole, tj. okładzinę między 4 belkami i czy okładzina dostosowuje się automatycznie. Biorąc pod uwagę komentarze, na pewno znajdę od Ciebie odpowiedź. Z góry dziękuję.

bardage.png
1 polubienie

Witam

Oprócz mojej drugiej odpowiedzi zrobiłbym inaczej, stworzyłbym konfigurację kanistra o maksymalnej długości, jaką wykonujesz, a następnie przeprowadziłbym usuwanie materiału w zespole. W ten sposób nie dotykamy części regału i możesz zwymiarować swoje ostrza w MEP montażu...

Pytanie, dlaczego nie pracować za pomocą konstrukcji spawanej

dobrze tworzysz swoje profile, tworzysz punkty połączeń

pionowy / pionowy kąt zewnętrzny / okładzina itp.

Potem wystarczy stworzyć swoje szkice

i umieść każdy żądany profil we właściwym miejscu, a dostosują się automatycznie

Co więcej, będziesz mieć swoją listę długości przepływu części / objętości / masy itp....

@+ ;-)

2 polubienia

Witam

Można utworzyć dwie płaszczyzny, jedną na jednym końcu oblicówki, a drugą o żądanej długości, a następnie wyciągnąć ją na następną powierzchnię. 

Edycja:  spawana konstrukcja może spełnić Twoje oczekiwania

Spójrz na ten link

http://www.forum-cao.fr/viewtopic.php?f=27&t=849

ImageImage@+

3 polubienia

Moja okładzina to jeden kawałek, a słupki drugi, wykonuję całkowity montaż domku. Daję Ci zdjęcie całości.

face_sud.pdf
1 polubienie

Tak, rozumiem podejście 

To jest przestrzeń kopułowa, którą również w ten sposób zamodelowałem

Ale szybko nasycamy przynajmniej kłodę 

Wszystkie elementy wykonane są z objętości niezależnej od siebie

@+

3 polubienia

Witaj gt22

Wykonuję już okładzinę i słupki w konstrukcji spawanej, ale w przypadku okładziny robię powtórzenie, aby mieć moją liczbę desek o różnej szerokości. Próbowałem z instan 3D, aby dostosować, jest szybszy. Mam nadzieję, że mam jasność i że moja metoda jest właściwa.

@+

Witam

Czego dokładnie chcesz:

1. Poprawiono szerokość okładziny i znajdź liczbę desek
  2. Poprawiono numer ostrza i znajdź odpowiednią szerokość
  3. Dostosuj zarówno szerokość, jak i Nb

@+

Witaj kojot

Chciałem, aby moja okładzina (część) została umieszczona między słupkami a poprzeczkami, gdy wstawiam ją do zespołu.

Dla liczby ostrzy robię to w powtórzeniach, a szerokości robię to za pomocą równania ;.

Dziękuję za zainteresowanie moim pytaniem.

Wykonuję wstawienie z początkiem układu współrzędnych i muszę tylko otworzyć szkic i zrobić kropkę współmierną w drugim rogu.