Próbowałem zainstalować darmową licencję Draftsight na laptopie (Windows 7, 64 bity), dopiero po instalacji, gdy tylko program zostanie uruchomiony, pojawia się alert, którego przegląd poniżej znajduje się (jeśli mogę zrobić link....): http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=178603Capture.png
Treść alertu jest następująca:
"Program musi zostać zamknięty. Możesz spróbować zapisać zmiany w:
Dzieje się tak zarówno podczas otwierania nowego dokumentu, jak i podczas próby otwarcia istniejącego dokumentu. W rzeczywistości, gdy tylko oprogramowanie zostanie otwarte, niezależnie od środków.
Już dwa razy odinstalowałem i ponownie zainstalowałem, bez rezultatu. To pierwszy raz, kiedy spotkałem się z tego rodzaju problemem na komputerze, wiedząc, że bez problemu zainstalowałem Draftsight na czterech komputerach, wszystkie w systemie Windows 7/64bit.
- Spróbuj przeprowadzić aktywację, uruchamiając komputer w trybie awaryjnym:a) Po ponownym uruchomieniu komputera, ale przed uruchomieniem systemu Windows, naciśnij F8. Na komputerze, który jest skonfigurowany do uruchamiania w wielu systemach operacyjnych, możesz nacisnąć F8, gdy pojawi się menu rozruchu.b) Użyj strzałek, aby podświetlić odpowiednią opcję trybu awaryjnego, a następnie naciśnij ENTER. c) Jeśli masz system z podwójnym lub wielokrotnym rozruchem, wybierz instalację, do której chcesz uzyskać dostęp, za pomocą strzałek, a następnie naciśnij ENTER.
- W Podglądzie zdarzeń systemu Windows sprawdź, czy w momencie awarii nie ma żadnego raportu, który może wskazywać na przyczynę awarii:a) Otwórz Podgląd zdarzeń, klikając przycisk Start Obraz przycisku Start, klikając polecenie Panel sterowania, klikając polecenie System i konserwacja, klikając polecenie Narzędzia administracyjne, a następnie klikając dwukrotnie pozycję Podgląd zdarzeń. Wymagane uprawnienie administratora Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.b) Kliknij dziennik zdarzeń w lewym okienku.c) Kliknij dwukrotnie zdarzenie, aby wyświetlić szczegóły zdarzenia.
Jeśli te kroki nie rozwiążą problemu, rozważ aktualizację Net.Framework i/lub pakietów redystrybucyjnych Windows. Doniesiono, że jeśli nie zostaną one zaktualizowane, mogą powodować problemy/awarie systemu podczas instalacji/aktywacji.
Jeśli problem będzie się powtarzał, powiadom nas o tym, korzystając z przycisku Zgłoś problem.
Tak więc, nie myśląc o użyciu CCleaner, twoja uwaga skłoniła mnie do bliższego przyjrzenia się ogólnemu stanowi komputera, o którym mowa (to komputer mojego szefa....).
W końcu konieczne było duże czyszczenie / wyszukiwanie trojanów (3 GB plików cookie czyszczących i inne... i ponad tysiąc błędów skoordynowanych z CCleaner).
Ponieważ wydaje się, że Draftight działa dobrze, wierzę palcom.
Dziękuję za pomoc!
EDIT: restart, jak również zmiany w ustawieniach karty NViDIA mogą nie być całkowicie niezwiązane z poprawnym funkcjonowaniem programu, aby zobaczyć)