Pliki alertów pozostające w <Private State>

Witam
Szukam sposobu, aby ostrzec użytkownika, gdy plik pozostaje w stanie zbyt długo, trochę jak powiadomienia, gdy plik pozostaje przez określony czas w danym stanie strumienia.
Ale ponieważ państwo prywatne nie jest prawdziwym państwem, nie mam takiej możliwości. Swoją drogą, może nie jest to możliwe, ponieważ pliki, o których mowa, nie istnieją jeszcze w PDM?

Witam
Nie jest to natywnie możliwe w repozytorium, ponieważ plik nie istnieje na serwerze.
Możliwości za pomocą makr. W przeciwnym razie pozostaw użytkownika przed faktem dokonanym w dniu, w którym utraci dane, ponieważ nigdy ich nie zarchiwizował.

2 polubienia

Tego się obawiałem, dziękuję za szybką odpowiedź.
Pozostawienie użytkownika na jego własny sposób. Tak już jest :slight_smile: , ale mówię sobie, że rolą administratora jest również ułatwianie mu życia, kiedy tylko jest to możliwe!
Przyjrzałem się również PDMReport w myPDMTools, ale to narzędzie nie pozwala na regularne uruchamianie raportu lub wysyłanie powiadomień.

Tak, taka jest rola administratorów, ale sam muszę być jednym z nich, biorąc pod uwagę dobre rozpatrzenie różnych e-maili i informacji, które są przekazywane naszym użytkownikom, mówię sobie, że w pewnym momencie nie będę tam, aby trzymać ich za rękę :wink:
Możesz wysłać sobie wiadomość e-mail automatycznie za pomocą makra do użytkowników (musisz pobrać stan prywatny w danym momencie, a następnie sprawdzać status co n dni w zależności od tego, co chcesz zrobić).

2 polubienia

Tak, rzeczywiście, widzę rozwiązanie tylko za pomocą makro.
Muszę poprawić swoje umiejętności w tym zakresie... Mam małą wiedzę na temat VBA, ale w ogóle nie części API PDM.

Witam
Mogę pomóc, jeśli korzystasz z Outlooka.

Dziękuję za propozycję, będę o niej pamiętać, kiedy zacznę!