Witam
Mam pytanie jak ustawić wartość "odchylenie środka otworów"? bo domyślnie jest tam 1mm. Czy konieczne jest zwiększanie lub zmniejszanie tej wartości w celu uzyskania większej precyzji?
Z góry dziękujemy za odpowiedzi
Pozdrowienia.
Fred
Witam
Mam pytanie jak ustawić wartość "odchylenie środka otworów"? bo domyślnie jest tam 1mm. Czy konieczne jest zwiększanie lub zmniejszanie tej wartości w celu uzyskania większej precyzji?
Z góry dziękujemy za odpowiedzi
Pozdrowienia.
Fred
Witam
Zakładam, że masz na myśli analizę wyrównania wiercenia.
Czy myślałeś o kliknięciu na ? w prawym górnym rogu funkcji?
Po tym nie analizujemy 2 otworów po 3 mm w taki sam sposób, jak 2 po 50 mm, więc powiedziałbym, że zgodnie z Twoimi potrzebami gry mini max.
Zrobiłem mały test z mojej strony, nigdy nie używając tego modułu:
Tak więc po obliczeniach wyświetla listę wszystkich otworów poniżej wprowadzonej wartości.
Zwiększ tę wartość nadmiernie, aby mieć wszystkie otwory z zestawem, a następnie zmniejsz tę wartość (te, które są idealnie wyrównane, nigdy tam nie będą)
W moim przypadku umieściłem 10 mm, wymienia mi odchylenia 0,25 i 5 mm
Jeśli zmienię moje 10 mm na 4 mm, 5 odchyleń z 5 nie będzie na liście.
Nie bardzo rozumiem, po co takie narzędzie, mini i maxi, byłoby bardziej rozsądne.
Tak, dlatego zadałem to pytanie, ponieważ dla mnie trzeba postawić bardzo wysoką wartość (zachowując przy tym rozsądek), aby mieć pewność, że nie pominiesz niektórych kolczyków, które na przykład przekraczałyby 1 mm!