Witam
Zaimportowałem plik STL do Solidworks w obszarze Powierzchnia / Objętość
Chciałbym wiedzieć, czy mogę połączyć lub scalić wszystkie funkcje, aby odciążyć model i zobaczyć, jak z nim pracować.
Dziękuję
Witam
Zaimportowałem plik STL do Solidworks w obszarze Powierzchnia / Objętość
Chciałbym wiedzieć, czy mogę połączyć lub scalić wszystkie funkcje, aby odciążyć model i zobaczyć, jak z nim pracować.
Dziękuję
Witam
Obiekty graficzne można konwertować, tworząc w nich siatkę.
Klikasz na korpus graficzny i naciskając prawym przyciskiem myszy, klikasz na "Konwertuj na siatkę ciała"
Sprawdzasz poprawność w menedżerze właściwości PropertyManager i otrzymujesz obiekty, a więc część, którą można manipulować.
Następnie możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy nową funkcję i podzielić siatkę na segmenty, aby uzyskać więcej szczegółów.
Inne rozwiązanie: kiedy otwierasz plik *. STL, masz przycisk opcji w oknie "Otwórz"; Klikasz na niego i ustawiasz pliki stl na import woluminowy.
W ten sposób otrzymujesz zaimportowany model, który nadal może być obsługiwany.
Aby zaimportować pliki STL już wczoraj zadałem pytanie i udało mi się, oto link
Mój cel jest wyjaśniony w drugim poście.
Metoda graficzna nie pozwala mi na tworzenie planów i szkiców dzięki funkcji krzywej przecięcia (przeliczyłem bryły i przeskalowałem je.. cały model jest bardzo lekki i komputer nie znajduje żadnego problemu)
Metoda objętość/powierzchnia generuje model, który składa się z ponad 1300 powierzchni i objętości
Mam dobry komputer I7 7700 - 3,6 Ghz, 16 GB RAM i GTX 1060 6 GB.
Nie mogę znaleźć rozwiązania
Dziękuję
Witam
Czy możesz opublikować swój STL, aby sprawdzić, czy można coś zrobić?
Witaj Farouk
Jaką wersję oprogramowania posiadasz?
Pozdrowienia