Odciążony model w Solidworks

Witam 

Zaimportowałem plik STL do Solidworks w obszarze Powierzchnia / Objętość 

Chciałbym wiedzieć, czy mogę połączyć lub scalić wszystkie funkcje, aby odciążyć model i zobaczyć, jak z nim pracować. 

Dziękuję 

Witam

Obiekty graficzne można konwertować, tworząc w nich siatkę.
Klikasz na korpus graficzny i naciskając prawym przyciskiem myszy, klikasz na "Konwertuj na siatkę ciała"
 Sprawdzasz poprawność w menedżerze właściwości PropertyManager i otrzymujesz obiekty, a więc część, którą można manipulować.
Następnie możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy nową funkcję i podzielić siatkę na segmenty, aby uzyskać więcej szczegółów.

Inne rozwiązanie: kiedy otwierasz plik *. STL, masz przycisk opcji w oknie "Otwórz"; Klikasz na niego i ustawiasz pliki stl na import woluminowy.
W ten sposób otrzymujesz zaimportowany model, który nadal może być obsługiwany.

1 polubienie

Aby zaimportować pliki STL już wczoraj zadałem pytanie i udało mi się, oto link

https://www.lynkoa.com/forum/mod%C3%A9lisation-volumique/travailler-sur-un-fichier-importer-de-3ds-max-ou-autocad

Mój cel jest wyjaśniony w drugim poście.

Metoda graficzna nie pozwala mi na tworzenie planów i szkiców dzięki funkcji krzywej przecięcia (przeliczyłem bryły i przeskalowałem je.. cały model jest bardzo lekki i komputer nie znajduje żadnego problemu) 

Metoda objętość/powierzchnia  generuje model, który składa się z ponad 1300 powierzchni i objętości 

Mam dobry komputer I7 7700 - 3,6 Ghz, 16 GB RAM i GTX 1060 6 GB. 

Nie mogę znaleźć rozwiązania 

Dziękuję 

Witam

Czy możesz opublikować swój STL, aby sprawdzić, czy można coś zrobić?

1 polubienie

Witaj Farouk

Jaką wersję oprogramowania posiadasz?

Pozdrowienia

Używam oprogramowania SW 2018

Oto jeden z

Dziękuję

czat.stl