Witam
Muszę wykonać rysunki zestawu z ponad 1000 części. Zauważyłem, że za każdym razem, gdy tworzę nowy arkusz, rozmiar pliku ogromnie się zwiększa . Opóźnienie eksploduje tylko po to, aby usunąć plik PDF z mojego rysunku, zajmuje to tam więcej niż 5 minut.
To tak, jakby oprogramowanie ładowało całość na każdy arkusz.
Jak możemy to wszystko rozjaśnić?
Używam funkcji "stan wyświetlania" dla każdego widoku. Nie chcę korzystać z funkcji konfiguracyjnych, które są zbyt ryzykowne jak na mój gust.
Dziękuję
Juliański
Zamiast tworzyć wiele arkuszy, dlaczego nie zrobić kilku posłów do PE?
Nieuniknione jest, że kilka liści będzie ciążyć na otwarciu europosła.
4 polubienia
Witam;
Zgadzam się ze sbadenis , wolę osobne rysunki od rysunków wieloarkuszowych.
I ...tak, Solidworks " przeładowuje " dużą część twoich złożeń z każdym nowym widokiem, efekt ten jest znacznie wzmocniony, jeśli tworzysz widoki szczegółów lub przekroje/przekroje.
(Nawiasem mówiąc, Solidworks zachowuje w pamięci wszystkie widoki wykonanych przekrojów, nawet jeśli je usuniesz...).
Nie zgadzam się z Twoją opinią na temat stanów wyświetlania w porównaniu z konfiguracjami.
Dla mnie o wiele łatwiej jest zarządzać i interpretować złożenia z konfiguracjami (za pomocą tabel Excel -Rodziny części-), jest to tym bardziej prawdziwe w przypadku rysunków. Konfiguracja pozwala zarządzać stanami wyświetlania, ale nie na odwrót.
Pozdrowienia.
2 polubienia
Dla już narysowanego 3D:
Ocena wydajności, obniż jakość grafiki, patrz krok poniżej
W przypadku modeli zespołów, części i planów:
Opcja / Właściwość dokumentu / Jakość obrazu
Ustaw na Niski
Cze wszystkim
Użycie komponentów lub zespołów w trybie odciążonym oszczędza zasoby, ale zespół musi zostać idealnie odbudowany podczas ostatniego zapisywania.
1 polubienie