Witam
Czy ktoś kiedykolwiek miał tego typu komunikat o błędzie?
Nie mogę już zapisać podzespołu...
an_unknown_error_occurred_while_accessing.png
Witam
Czy ktoś kiedykolwiek miał tego typu komunikat o błędzie?
Nie mogę już zapisać podzespołu...
Witam
Nie, jeszcze nie ....
Spróbuj zapisać kopię pod inną nazwą, aby uniknąć utraty wszystkiego, a następnie, jeśli to zadziała, możesz zmienić nazwę tego nowego pliku na starą nazwę i zastąpić stary plik nowym.
Pozdrowienia
Witam
Tak, już to miałem, ale po francusku. Twój zespół został uszkodzony, zdarza się to czasami. Wydaje mi się, że w końcu jest wyjście, że masz aktywowane automatyczne kopie zapasowe, dzięki czemu nie będziesz musiał zaczynać wszystkiego od nowa. Czy Twój Solidworks jest w języku angielskim?
http://www.lynkoa.com/forum/3d/probleme-enregistrement
Witam
Miałem już ten problem, że polegał na tym, że faktycznie rejestrowałem się pod inną nazwą :)
Witam
Miałem już wcześniej podobny problem i zgadzam się z Mad, rejestracja pod innym nazwiskiem rozwiązała problem (o ile pamiętam).
Dimitri
Witam
Miałem już ten błąd z powodu strat sieciowych i podobnie jak MaD, zmuszony do rejestracji lokalnej, zamknięcia SolidWorks i ponownej rejestracji we właściwym miejscu.
Z drugiej strony, jak wskazuje ac cobra, jeśli masz "uszkodzony plik", mam nadzieję, że autozapis jest aktywowany.
Dziękuję za odpowiedzi,
Zapomniałem wspomnieć, że montaż, który powoduje problem, był w 2014 roku, zanim wczoraj przeniósł się do 2016 roku.
(Używam oprogramowania w języku angielskim, więc nieświadomie uczę się trochę technicznego angielskiego :)
Zdałem sobie sprawę, że przed zapisaniem jedną z edycji, które wprowadzałem, było usunięcie szkicu w złożeniu. Kiedy go nie usunę i nie wprowadzę innych zmian, znów działa, mogę zapisać swoją pracę... Dziwny!
Prawdą jest, że gdy przełączasz się z jednej wersji na drugą, jest to źródło błędu, to jeśli zauważysz, że Twój błąd dotyczy tylko jednej części, radzę go usunąć, a następnie zapisać i na końcu powtórzyć.
Myślę, że z pewnością podzielam Twój zarys. Jeśli tak jest, może dlatego jest to błąd.
Problem polegał na tym, że kiedy go usuwam, nie mogę już zapisać. Więc po prostu to schowałam i sobie z tym radzę...
Ok, więc musiał być udostępniony lub użyty z ograniczeniami do umieszczania części...