"Wystąpił nieznany błąd podczas uzyskiwania dostępu.."

Witam 

Czy ktoś kiedykolwiek miał tego typu komunikat o błędzie?

Nie mogę już zapisać podzespołu...

an_unknown_error_occurred_while_accessing.png

Witam

Nie, jeszcze nie ....

Spróbuj zapisać kopię pod inną nazwą, aby uniknąć utraty wszystkiego, a następnie, jeśli to zadziała, możesz zmienić nazwę tego nowego pliku na starą nazwę i zastąpić stary plik nowym.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Tak, już to miałem, ale po francusku. Twój zespół został uszkodzony, zdarza się to czasami. Wydaje mi się, że w końcu jest wyjście, że masz aktywowane automatyczne kopie zapasowe, dzięki czemu nie będziesz musiał zaczynać wszystkiego od nowa. Czy Twój Solidworks jest w języku angielskim?

http://www.lynkoa.com/forum/3d/probleme-enregistrement

1 polubienie

Witam

Miałem już ten problem, że polegał na tym, że faktycznie rejestrowałem się pod inną nazwą :)

3 polubienia

Witam 

Miałem już wcześniej podobny problem i zgadzam się z Mad, rejestracja pod innym nazwiskiem rozwiązała problem (o ile pamiętam).

Dimitri

4 polubienia

Witam

Miałem już ten błąd z powodu strat sieciowych i podobnie jak MaD, zmuszony do rejestracji lokalnej, zamknięcia SolidWorks i ponownej rejestracji we właściwym miejscu.

Z drugiej strony, jak wskazuje ac cobra, jeśli masz "uszkodzony plik", mam nadzieję, że autozapis jest aktywowany.

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi,

Zapomniałem wspomnieć, że montaż, który powoduje problem, był w 2014 roku, zanim wczoraj przeniósł się do 2016 roku.

(Używam oprogramowania w języku angielskim, więc nieświadomie uczę się trochę technicznego angielskiego :) 

Zdałem sobie sprawę, że przed zapisaniem jedną z edycji, które wprowadzałem, było usunięcie szkicu w złożeniu. Kiedy go nie usunę i nie wprowadzę innych zmian, znów działa, mogę zapisać swoją pracę... Dziwny!

Prawdą jest, że gdy przełączasz się z jednej wersji na drugą, jest to źródło błędu, to jeśli zauważysz, że Twój błąd dotyczy tylko jednej części, radzę go usunąć, a następnie zapisać i na końcu powtórzyć.

3 polubienia

Myślę, że z pewnością podzielam Twój zarys. Jeśli tak jest, może dlatego jest to błąd.

3 polubienia

Problem polegał na tym, że kiedy go usuwam, nie mogę już zapisać. Więc po prostu to schowałam i sobie z tym radzę...

1 polubienie

Ok, więc musiał być udostępniony lub użyty z ograniczeniami do umieszczania części...

1 polubienie