Dziś rano w e-learningu znalazłem inne podejście wariantu do określania naprężeń w ściegu spoiny po użyciu analizy statycznej za pomocą symulacji,
https://www.youtube.com/watch?v=sktwaT_BLLk
Przeciągnąłem tylko sznurek, aby postępować zgodnie z metodą.
Napotykam nową trudność w zobaczeniu moich wyników, w leczeniu wiązką nie można zastosować metody, więc przejdź przez użycie objętościowe, ale tam mam zerowe ograniczenie przy obciążeniu 20 KN......... chyba że poproszę o wyświetlenie normalnego ograniczenia, mam ewolucję i wartości.
Po co? A po drugie, czy kiedykolwiek korzystałeś z tego podejścia, które wymaga retuszowania skanu, aż uzyskasz wartość docelową bez przechodzenia przez złącze lutowane solidworks.
Z poważaniem, dziękuję za pomoc.
Widmo.
P.S: w fazie symulacji dziwnie zachowuje się regulacja nadwozia (nie uzyskane w modelu cięcie).
- Nie ma potrzeby łączenia "solidarności" (jeśli nie ma gry).
Z drugiej strony:
- Używanie jest bezużyteczne, szczególnie w przypadku lamp. To niepotrzebnie komplikuje symulację, nie dodając niczego do wyników. Pamiętaj, że w warsztacie ścieg jest tylko widoczną częścią spoiny.
- Nie widzę powodu, dla którego miałbyś używać niskiej sztywności w Twoim przypadku
Tak, rozumiem, że podejście jest bezużyteczne, to było tylko próba, ale będzie to zależało od penetracji spoiny i przygotowania, a zwłaszcza od operatora ..........