Kotwiczenie tabel zgodnie z mapą bazową

Czy możliwe jest tworzenie punktów kontrolnych dla różnych szablonów map bazowych (.slddrt), np. na podstawie różnych rozmiarów map bazowych?

Kotwice są połączone z szablonem rysunku (.drwdot)

Witam

Tak, w zależności od wielkości planu i odpowiedniej mapy tła odpowiadającej pożądanemu formatowi, tak, w przeciwnym razie oczywiście występuje dryf.

Cóż, nie mogę robić zrzutów ekranu, ponieważ mój komputer jest przetwarzany.

Kiedy wstawiasz swoją nomenklaturę , zaznaczasz opcję chcesz, aby jej pozycja, na górze lub na dole po prawej lub lewej stronie, i to wszystko, zwróć uwagę na format planu i jego dobre tło, w przeciwnym razie nie działa dobrze.

@+

AR

2 polubienia

Myślę, że punkt zakotwiczenia jest połączony z płaszczyzną podstawową.
Jednak parametr zakotwiczenia tabeli nie jest powiązany. W związku z tym będzie on musiał być dostosowywany indywidualnie dla każdego przypadku (za każdym razem, gdy jest wstawiany lub zmieniany w formacie).

1 polubienie

Nie byłem wystarczająco konkretny w mojej potrzebie:

Nie mogę utworzyć punktów kontrolnych, które są domyślne i dołączone do każdego z moich szablonów płaszczyzny bazowej. Dzięki temu nie muszę ponownie definiować punktów kontrolnych w przypadku zmiany formatu arkusza. Jak to zrobić?

Jak zabrać się za tworzenie punktów kontrolnych?

Postępuję jak na obrazie w komputerze, czy jest inny sposób?

capture.jpg

To jedyna metoda, jaką znam.

Właśnie przetestowałem: w SW2019 edytowałem plik szablonu, aby dodać punkt kontrolny, zapisz mapę bazową z tego szablonu (plik/zapisz mapę bazową) dla 2 rozmiarów. Kiedy przełączam się z jednego na drugi, działa nazewnictwo następuje.

1 polubienie