Czy możliwe jest tworzenie punktów kontrolnych dla różnych szablonów map bazowych (.slddrt), np. na podstawie różnych rozmiarów map bazowych?
Kotwice są połączone z szablonem rysunku (.drwdot)
Czy możliwe jest tworzenie punktów kontrolnych dla różnych szablonów map bazowych (.slddrt), np. na podstawie różnych rozmiarów map bazowych?
Kotwice są połączone z szablonem rysunku (.drwdot)
Witam
Tak, w zależności od wielkości planu i odpowiedniej mapy tła odpowiadającej pożądanemu formatowi, tak, w przeciwnym razie oczywiście występuje dryf.
Cóż, nie mogę robić zrzutów ekranu, ponieważ mój komputer jest przetwarzany.
Kiedy wstawiasz swoją nomenklaturę , zaznaczasz opcję chcesz, aby jej pozycja, na górze lub na dole po prawej lub lewej stronie, i to wszystko, zwróć uwagę na format planu i jego dobre tło, w przeciwnym razie nie działa dobrze.
@+
AR
Myślę, że punkt zakotwiczenia jest połączony z płaszczyzną podstawową.
Jednak parametr zakotwiczenia tabeli nie jest powiązany. W związku z tym będzie on musiał być dostosowywany indywidualnie dla każdego przypadku (za każdym razem, gdy jest wstawiany lub zmieniany w formacie).
Nie byłem wystarczająco konkretny w mojej potrzebie:
Nie mogę utworzyć punktów kontrolnych, które są domyślne i dołączone do każdego z moich szablonów płaszczyzny bazowej. Dzięki temu nie muszę ponownie definiować punktów kontrolnych w przypadku zmiany formatu arkusza. Jak to zrobić?
Jak zabrać się za tworzenie punktów kontrolnych?
To jedyna metoda, jaką znam.
Właśnie przetestowałem: w SW2019 edytowałem plik szablonu, aby dodać punkt kontrolny, zapisz mapę bazową z tego szablonu (plik/zapisz mapę bazową) dla 2 rozmiarów. Kiedy przełączam się z jednego na drugi, działa nazewnictwo następuje.