Chcę zrobić animację (analizę ruchu) w zespole, który zawiera 2 elastyczne podzespoły (korbowód-tłok).
Muszę animować je osobno w synchronizacji. Przesuwam pasek czasu, następnie przesuwam jeden z korbowodów i tak dalej....
Niemożliwe, zawsze wracają do początku..... Próbowałem to wszystko rozłożyć na czynniki pierwsze i tam działa. Z drugiej strony jest to walka, aby wykonać testy, a następnie modyfikacje na modelu referencyjnym.
Czy animowanie komponentu w elastycznym podzespole jest niewłaściwe lub niemożliwe?
Jeśli chodzi o "analizę ruchu", to z silnikami, siłą, sprężyną....., ruchy manualne są obsługiwane tylko w badaniach "animacji" (rzadko używam modułu pod SW18, więc nie jestem pewien nowych funkcji!).
W przypadku zespołów elastycznych możliwa jest analiza ruchu tego samego podzespołu (wstawionego kilka razy) z przeciwstawnymi, losowymi ruchami itp. Itd bez konieczności tworzenia konfiguracji czy czegokolwiek,
Procedura w przypadku zespołów elastycznych jest taka sama, jak w przypadku montażu prostych części.
Jeśli chodzi o silnik w stanie pauzy, można dowolnie zmieniać prędkości (ruch > punkt danych).
Dzięki również za <punkt ruchu danych, z drugiej strony nie powinieneś zostawać w interpolacji Cubic Spline, ponieważ w ogóle nie podąża za instrukcjami (dlaczego?), z drugiej strony działa w linear, trochę mniej w Akima. Skąd te pasożytnicze ruchy?
Czy możesz mi powiedzieć, czy kiedy zmieniam ustawienia silnika, pasek czasu musi znajdować się w określonej pozycji?
Czy kąty są wskazywane w każdej chwili jako kąty względne czy bezwzględne?
Zarządzanie elastycznymi podzespołami nie zawsze jest łatwe, ponieważ generuje błędy w zależności od tego, co robisz (ponieważ często musisz wykonywać dziwne manipulacje, aby elastyczny podzespół znów stał się taki). Ponadto elastyczne zestawy s/s generują efekty opóźnień w trybie ręcznym i prawdopodobnie również automatycznym.
Aby mieć pewność, że to nie elastyczny stan powoduje rój, sprawdź, czy nie jest to zbyt skomplikowane, aby mieć pojedynczą usługę ASM, a nie podzespoły w dużym zestawie
Pozdrowienia
PS: STP nikomu nie mówi, ale nienawidzę tej części oprogramowania, która jest całkowicie sprzeczna z intuicją, zrezygnowałem z jej używania. Nie jestem w stanie zliczyć, ilu mam ludzi........ z tą zwariowaną rzeczą Aby naprawdę z niego korzystać, potrzebujesz dobrych dwóch do trzech dni treningu . Ci, którzy wiedzą, jak z niego korzystać, wydają się zadowoleni, ale jakim kosztem!