Adnotacja składania nie jest widoczna?

Witam

Na rysunku części blaszanych z części "szkieletowej" udaje mi się uzyskać adnotacje gięcia na 2 moich częściach, ale nie na 3.

Rozwiązanie?

Dziękuję

pliage.docx

Witam

Poprzez jego zniesienie i ponowne wprowadzenie ?

A przez ponowne uruchomienie stacji roboczej?

Wszystko tak czy inaczej

Co się stanie, jeśli skopiujesz adnotację w polu pierwszego z nich w widoku drugiego?

<kierunek gięcia> .....

Witam

jeśli przejdziesz do drzewa tworzenia w MEP i spojrzysz na to...

ligne_de_pliage.pdf
1 polubienie

W rzeczywistości jest aktywny

Cóż, cofnąłem wszystko:

1 Był PB, ponieważ w zależności od wybranej strony zgrubienia, mieliśmy lub nie mieliśmy linii gięcia.

2 Przerobiłem całość inaczej i dobrze odnajduję swoje linie gięcia ale gdy robię dziurę w rozłożonej blasze to nie jest ona widoczna na mepie

Sprawdź, czy wiercenie jest włączone we wszystkich konfiguracjach. Ponieważ myślę, że zrobiłeś to, gdy już utworzyłeś MEP z konfiguracją DefaultSM-FLAT-PATTERN .

Witam 

Miałem już  problem z wierceniem w blasze, to jest tak, że gdy masz zagięte rogi, których dotykasz, umieść 0,01  luzu, aby uniknąć kontaktów między zagięciami. Za utratę linii rysunku bardzo często jest to nonsens w blasze, problem realizacji.

Niech moc będzie z tobą 

1 polubienie

Cześć OBI WAN,

Mogło tak być, ale nie w tym przypadku. Spójrz na plik, który dołączył  do pytania, jest to lista z czterema zagięciami na całej długości, która nie jest wyświetlana.

Za fałdy dziękuję Rozwiązałem pytanie, bo myślę, że kolega, który zaczął projekt, robił niekonwencjonalne rzeczy, więc wszystko zabrałem z powrotem czysto i znowu działa, z wyjątkiem pb otworów wykonanych na płaskim !!

1 polubienie

Myślę, że jeśli spojrzysz na adnotację w zagięciu, dobrze napisałeś dla 2:

"<kierunek gięcia> ..... "

Tak jak powiedziałem na początku.

.PL

Dokładnie nie: jest dobrze napisany dla mojej pierwszej blachy, ale nie dla drugiej (spójrz na moją piżamę na drugiej stronie)

Czy możesz oddać blachę do sprawdzenia w moim domu?

A teraz fałdy są już ustalone??? A jeśli chodzi o otwory, czy przyjrzałeś się różnym konfiguracjom, czy funkcja jest aktywna?

w przypadku otworów, jak mówi cobra27, jest to albo funkcja, która jest usuwana w konfiguracji wzoru płaskiego, albo funkcja jest tworzona poniżej stanu rozwiniętego.

@ sbadenis wydaje mi się, że gdy funkcja jest po rozłożeniu, jest aktywna w rozkładaniu i dezaktywuje się, gdy część jest złożona. Podczas gdy tutaj nie ma w rozłożonym.

W przeciwnym razie wiercenie, które zrobiłeś w rozłożonej konfiguracji lub po rozłożeniu części, ponieważ to nie to samo...

Otwory wykonane są w układzie płaskim...

Czy możesz umieścić nam sitodruk, abyśmy mogli zobaczyć.. (6:18 ups 19...)

Mój pb jest naprawdę niezrozumiały, dziś rano przy ponownym otwieraniu pliku kolegi wszystkie, które zrobiliśmy na PŁASKIM WZORZE, pojawiły się ponownie i są widoczne na mep....

Nic nie rozumiem!!

1 polubienie