Mam zgromadzenie, które planuję. Zawiera podzbiory. Chcę wstawić adnotację, która pobierze nazwę konfiguracji tego podzbioru.
W adnotacji wskazującej na podzbiór przeszedłem do szukania "Link to property", wybierając różne opcje: "Model w widoku, do którego dołączona jest adnotacja", "Model w widoku określonym w Właściwościach arkusza" oraz "Komponent, do którego dołączona jest adnotacja", wybierając "Nazwa konfiguracji oprogramowania... " i nie ma mowy.
Na poziomie mojego podzbioru opis jest nazwą konfiguracji.
Tak, mam zestawienie materiałów (które pokazuje mi podzbiór jako komponent, nie jest szczegółowy).
Usunąłem go, Ctrl+Q utworzył adnotację, to nic nie zmienia.
Tutaj jesteś! Właśnie zobaczyłem coś całkiem dobrego!!
Mam więc adnotację, która wisi na jednej z części mojego podzbioru o wartości: $PRPMODEL: "Nazwa konfiguracji oprogramowania" i daje mi "default".
Jeśli natomiast umieszczę dymek, który pobiera właściwość nazwy konfiguracji (czyli z tym samym kodem $PRPMODEL: "Nazwa konfiguracji SW"), to mam swoją nazwę konfiguracji! :/
Dlaczego nie jest możliwe, aby połączenie w numerze pozycji zostało dołączone do komponentu zespołu, do właściwości użytkownika dla tej części w zespole? Notatki można łączyć, dlaczego nie balony?
A poprawka została wykonana z SolidWorks 2014: "Zaktualizowano:10/10/2014"