Dodawanie adnotacji do instalacji MEP w stanie rozwiniętym

Witam

Na moich rysunkach, podczas wstawiania stanu rozwiniętego, znajduję się z adnotacjami "UP" i "DOWN". Zobacz dokument poniżej.

Jak znaleźć "DÓŁ" i "WYSOKI"?

Z góry dziękuję.

capture_1.png
1 polubienie

Witam

wskazuje kierunek twojego zagięcia, w górę lub w dół pod kątem 90 °. aby znaleźć drogę, musisz widzieć za pomocą złożonego 3D

Cdt.

Fred

1 polubienie

Zrozumiałem Freda, źle sformułowałem swoje pytanie!

Chcę, aby na moich posłach do PE było zaznaczone "niski", "wysoki", a nie "góra", "dół".

Wiem, że jest to możliwe, ale nie wiem jak to zrobić.

Gdyby ktoś mógł mi pomóc.

Dziękuję.

Na moim SW mam wysokie i niskie, czy nie pochodzi to z języka ustawionego na twoim SW; Sprawdź we właściwości dokumentu, czy adnotacje są w formacie ISO

Witam

należy zmodyfikować plik o nazwie "Bendnoteformat" w C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english

Oto kopia mojego pliku.

Powodzenia

bendnoteformat.txt
2 polubienia

To też bym intuicyjnie powiedział, @Fred ... A potem powiedziałam sobie, że to nie może być takie proste. Widział to od czasów, gdy jego solidworks jest w języku angielskim.

Natknąłem się więc na możliwe rozwiązanie.

Spójrz na swój plik bendnoteformat.txt w folderze: dossier_install_SW/SolidWorks/Lang/English/

Powinien zawierać coś takiego: 
**************************************************************************************************
* (c)2004 Solidworks Corp.
* Plik definicji formatu gięcia blachy
* Utworzono: 18 września 2004
**
*Opis: 
**
**
**************************************************************************************************
**WYŚWIETLACZ TYPU 1**
<kierunek-gięcia> <kąt-gięcia> <promień-gięcia>
**<kierunek-gięcia> <kąt-dopełnienia-gięcia> <promień-gięcia> 
<kierunekzgięcia w górę>=GÓRA
<kierunek zgięcia w dół>=W DÓŁ
<promień gięcia-zero>=VIF

Kolejny trop, czy wykonałeś ponowną instalację? Czy dobrze wyznaczyłeś wszystkie drogi dojazdowe?

Narzędzia ->Opcje ->Opcje systemowe ->Lokalizacje plików Plik notatki z linii zagięcia

4 polubienia