Adnotacje Menedżera Zamówień

Witam 

Od kilku tygodni, w wyniku błędu w SolidWorks, niektóre adnotacje mojego menedżera zamówień zniknęły z moich rysunków. 

Udało mi się umieścić baner z powrotem po lewej stronie, tak jak na obrazie, ale to naprawdę nie jest praktyczne, wiedząc, że od kilku lat pracuję z adnotacjami w menedżerze poleceń. 

Próbowałem usunąć zakładkę, a następnie odłożyć ją z powrotem, ale nic do zrobienia, nadal mam tylko pierwsze 2. 

Masz pomysł? 

Dziękuję. 

annotations.png

Witam

Spróbuj kliknąć baner prawym przyciskiem myszy i dostosuj, a następnie w zakładce dostosowywanie przywróć ustawienia domyślne (patrz załączony obrazek).

personnaliser.jpg

Bez zmian, baner nadal pozostaje prawie pusty. 

Witam

I przeinstalować oprogramowanie? 

Ponowna instalacja oprogramowania to moje ostatnie rozwiązanie, myślałem o tym, ale najpierw chciałem sprawdzić, czy wcześniej nie ma innej sztuczki. 

Czekam, aby zobaczyć, czy ktoś mi coś zaproponuje, jeśli nie, zainstaluję ponownie. 

Czy próbowałeś trochę pobawić się w oknie dostosowywania, czy kliknąć prawym przyciskiem myszy na banerze? 

Alternatywnie, jeśli masz zapisany plik parametrów, możesz go przywrócić z programu "SolidWorks Settings Copy Help".

Alternatywnie w Opcjach systemu masz przycisk Przywróć w lewym dolnym rogu okna.

Przed ponowną instalacją programu możesz podjąć próbę naprawy.

W tym celu można również zresetować profil Solidworks, zamknąć Solidworks, a następnie przejść do Edytora rejestru (wyszukaj, a następnie wykonaj i wpisz Regedit+ ok)

Następnie w HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\

Należy zmienić nazwę folderu solidworks2018 (jeśli jest to wersja 2018) na solidworks2018-old (spowoduje to zresetowanie ustawień solidworks)

A jeśli kiedykolwiek zechcesz wrócić, usuń nowy folder Solidworks 2018, który został utworzony po otwarciu Sw i zmienisz nazwę starego folderu na Solidworks2018.

Problem rozwiązany! 

Po wielu manipulacjach, jak mi wszyscy radziliście, wszystko, co musiałem zrobić, to przejść do "dostosuj menedżera poleceń", a następnie "polecenia", "adnotacje" i przeciągnąć żądane adnotacje do menedżera poleceń. 

Właśnie odkryłem, że możemy to zrobić, może komuś się to przyda. 

Dziękuję, miłego dnia.