Witam
Od kilku tygodni, w wyniku błędu w SolidWorks, niektóre adnotacje mojego menedżera zamówień zniknęły z moich rysunków.
Udało mi się umieścić baner z powrotem po lewej stronie, tak jak na obrazie, ale to naprawdę nie jest praktyczne, wiedząc, że od kilku lat pracuję z adnotacjami w menedżerze poleceń.
Próbowałem usunąć zakładkę, a następnie odłożyć ją z powrotem, ale nic do zrobienia, nadal mam tylko pierwsze 2.
Masz pomysł?
Dziękuję.
annotations.png
Witam
Spróbuj kliknąć baner prawym przyciskiem myszy i dostosuj, a następnie w zakładce dostosowywanie przywróć ustawienia domyślne (patrz załączony obrazek).
personnaliser.jpg
Bez zmian, baner nadal pozostaje prawie pusty.
Witam
I przeinstalować oprogramowanie?
Ponowna instalacja oprogramowania to moje ostatnie rozwiązanie, myślałem o tym, ale najpierw chciałem sprawdzić, czy wcześniej nie ma innej sztuczki.
Czekam, aby zobaczyć, czy ktoś mi coś zaproponuje, jeśli nie, zainstaluję ponownie.
Czy próbowałeś trochę pobawić się w oknie dostosowywania, czy kliknąć prawym przyciskiem myszy na banerze?
Alternatywnie, jeśli masz zapisany plik parametrów, możesz go przywrócić z programu "SolidWorks Settings Copy Help".
Alternatywnie w Opcjach systemu masz przycisk Przywróć w lewym dolnym rogu okna.
Przed ponowną instalacją programu możesz podjąć próbę naprawy.
W tym celu można również zresetować profil Solidworks, zamknąć Solidworks, a następnie przejść do Edytora rejestru (wyszukaj, a następnie wykonaj i wpisz Regedit+ ok)
Następnie w HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\
Należy zmienić nazwę folderu solidworks2018 (jeśli jest to wersja 2018) na solidworks2018-old (spowoduje to zresetowanie ustawień solidworks)
A jeśli kiedykolwiek zechcesz wrócić, usuń nowy folder Solidworks 2018, który został utworzony po otwarciu Sw i zmienisz nazwę starego folderu na Solidworks2018.
Problem rozwiązany!
Po wielu manipulacjach, jak mi wszyscy radziliście, wszystko, co musiałem zrobić, to przejść do "dostosuj menedżera poleceń", a następnie "polecenia", "adnotacje" i przeciągnąć żądane adnotacje do menedżera poleceń.
Właśnie odkryłem, że możemy to zrobić, może komuś się to przyda.
Dziękuję, miłego dnia.