Witam
W jaki sposób możemy wyświetlić podgląd plików oprogramowania w okienku podglądu systemu Windows 7?
Pole "pokaż próbki grafiki w eksploratorze Windows" w opcjach systemu oprogramowania jest zaznaczone
Czy można wykonać manipulację w oknach?
Witam
W jaki sposób możemy wyświetlić podgląd plików oprogramowania w okienku podglądu systemu Windows 7?
Pole "pokaż próbki grafiki w eksploratorze Windows" w opcjach systemu oprogramowania jest zaznaczone
Czy można wykonać manipulację w oknach?
Witam
Problem z oknami polega na tym, że jeśli masz miniaturę, niekoniecznie będzie ona aktualna.
Tylko rozwiązanie PDM oferuje taką funkcjonalność.
Zobacz to pytanie: www.lynkoa.com/forum/2d/apercu-des-fichiers-sw-dans-explorateur-windows
Jaki jest Twój cel? Wizualizacja przez stacje robocze bez oprogramowania?
Nie! tylko dla mnie i jeśli nie jest do końca aktualny w czasie rzeczywistym, nie ma problemu
W rzeczywistości w eksploratorze Windows pokazuje mi "brak dostępnego podglądu"
W takim przypadku w domu działa to bez problemu.
Nic się nie pojawia?
Witam
Czy możemy prosić o zrzut ekranu tego, co nie działa? Dziękuję.
Oto zrzut ekranu eksploratora Windows w katalogu z plikami oprogramowania
Nie działa po otwarciu i zapisaniu plików za pomocą oprogramowania?
Nie, właśnie zrobiłem kawałek, który zapisałem w katalogu, w którym znajdują się również pliki PDF
Przeglądam pliki PDF, ale nic z SLDPRT
Spróbuj przejść do karty Organizuj -->Opcje folderów-->Widok.
Sprawdź, czy pole wyboru "Zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury" nie jest zaznaczone.
Miałem ten sam problem i zadziałało.
@+ ;-)
Oto rozwiązanie:
Miałem problem z SolidWorks, w którym nie było wyświetlanych podglądów plików w oknie dialogowym Plik -> Otwórz.
Brak pokazanego podglądu
W pewnym momencie musiałem włączyć opcję, która spowodowała takie zachowanie (nie mogę jednak powiedzieć, dlaczego i kiedy). Mimo że problem był widoczny w SolidWorks, ustawienie jest w rzeczywistości opcją Eksploratora plików Windows. Rzućmy więc okiem na tę opcję i jeszcze jedną w tym samym obszarze. Oto jak uzyskać dostęp do tej opcji. W Eksploratorze plików kliknij menu Narzędzia. Jeśli menu nie jest wyświetlane w Eksploratorze plików, naciśnij "Alt". W rzeczywistości istnieje opcja pokazania menu w tym samym obszarze, do którego się udajemy. W menu Narzędzia kliknij polecenie Opcje folderów. Aby wyświetlić podglądy w oknie dialogowym, upewnij się, że opcja zatytułowana "Zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury" jest wyłączona.
Przejdź do opcji pliku
Opcje okna dialogowego
Teraz pojawią się podglądy plików!
Podgląd pokazujący
Gdy wyświetlane są podglądy, możesz także wyświetlić małą ikonę nałożoną na obraz, która pokazuje, jakiego typu jest to plik. Ta opcja znajduje się w tym samym miejscu i jest zatytułowana "Wyświetl ikonę pliku na miniaturach". Włącz go, aby zobaczyć ikonę.
Podgląd wyświetlany z ikoną
Nawiasem mówiąc, opcja menu, o której wspomniałem wcześniej, znajduje się w tym samym miejscu i jest zatytułowana "Zawsze pokazuj menu". Włącz go, aby zobaczyć menu.
Otóż to!
Źródło: http://www.javelin-tech.com/blog/2011/11/file-open-no-preview/
To pole jest odznaczone, zaznaczyłem/odznaczyłem, to nic nie zmienia
Musi być odznaczona
Zobacz ten przykład
@+ ;-)
Nie jest zaznaczone, oto zrzut ekranu z opcjami mojego folderu
To jest to, co mam i to działa
Wykonaj kontrolę
@+ ;-)
Mam dokładnie to samo, ale... Brak podglądu w okienku podglądu
Spójrz
Wybierz małe ikony po prawej stronie czerwonego kółka w prawym górnym rogu
i baw się tym w ten sposób, że zobaczysz różnice
Oto, co mam z tymi samymi polami zaznaczonymi lub odznaczonymi i nadal nic w panelu obok, gdzie jest zaznaczone, nie ma dostępnego podglądu
Aby wyświetlić część w prawym okienku, po prostu kliknij część na liście
Proszę bardzo ;-)
Tak, wiem
Działa dobrze dla wszystkich innych plików (PDF, JPEG....), ale nie dla plików SW