Cze wszystkim
Ostatnio i ponownie, ponieważ nie jest to pierwszy raz, nie mogę zwizualizować części w zespole, klikając prawym przyciskiem myszy daną część i wyświetlając podgląd komponentu. Normalnie okno otwiera się w podwójnej szybie z zespołem po lewej stronie i podglądem części po prawej, ale teraz mam cały otwór okienny dla części. Nie ma więc już ręcznego zajmowania się złożeniem i muszę przyznać, że jest to problematyczne, gdy chcesz wybrać ścianę lub coś innego, aby związać część w złożeniu.
Czy kiedykolwiek miałeś taką sprawę, a jeśli tak, to w jaki sposób ją rozwiązałeś?
Witam, czy to nie problem ze zmianą rozmiaru okna, jeśli zmniejszysz je o połowę, czy wyświetlacz kafelkowy nie wróci?!
Witam
Miałem ten sam problem z wyświetlaniem okna komponentu, które nadpisywało okno zespołu ogólnego bez tworzenia kolejnego dostępnego okna.
Właśnie rozwiązałem ten problem, używając SW w wyświetlaczu na jednym ekranie (bez wielu ekranów). Odłączyłem ekrany i uruchomiłem oprogramowanie, a następnie zrestartowałem oprogramowanie po ponownym podłączeniu i skonfigurowaniu mojego wielu ekranów tak, jakby to było nowe połączenie.
Witaj @d.donval
Dziękujemy za RETEX. Próbowałem zrobić to samo zgodnie z twoją procedurą, ale problem nadal występuje. Sprawdziłem również sterowniki karty graficznej, które są aktualne i odpowiadają wymaganiom Solidworks. Wyłączyłem, a następnie zrestartowałem komputer, uruchomiłem oprogramowanie, ale nadal jest to samo. To naprawdę tajemnica, na czym polega problem z wyświetlaniem!
Witam
Ten sam problem, włączenie jednego ekranu niczego nie zmienia. Nadal zagłębiam się w temat.
Nawiasem mówiąc, mam SP2022 SP5
Witaj @Charley @Le_Bidule
Analizując Rejestr i testując, znalazłem, jak sądzę, rozwiązanie.
Otwórz Edytor rejestru (win + R, a następnie "regedit")) i przejdź do następującej ścieżki:
\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\SolidWorks\SOLIDWORKS 2020\User Interface\Dialogs
Na górze listy znajduje się nazwana componentViewportOptionsDlg_copts
wartość, której wartość jest prawdopodobnie bardzo bliska 0.0!
Ta wartość jest stosunkiem rzutni asm do składnika podglądu. 0.0 oznacza 0% dla usługi ASM i 100% dla wersji zapoznawczej; Musisz więc zmienić tę wartość na coś w rodzaju wdratio_0.5
50/50 lub wdratio_0.9
zmienić rozmiar podglądu komponentu na 10%. Wystarczająco, aby znaleźć separację do bezpośredniej regulacji. W użyciu stosunek do wdratio_0.7
jest dobrą wartością domyślną.
Podgląd komponentu musi zostać zamknięty przed sprawdzeniem poprawności wartości. Ponowne otwarcie podglądu zmieni jego proporcje.
Również przy przedłużaniu podglądu z SW należy pamiętać o zmniejszeniu go do 30% przed wyjściem z programu, aby uniknąć tego problemu podczas otwierania na innych konfiguracjach ekranu (tylko z 2 do 1).
Pozdrowienia.
Uwaga: zastąp wersję ścieżki z 2020 r. własną.
Bardzo dziękujemy @Sylk ! Rzeczywiście, problem został rozwiązany, wartość była na 0. Dlaczego, nie wiem!
W każdym razie powinieneś był o tym wiedzieć! Jeszcze raz dziękujemy!
Chłodny. Proszę.
Dodałem słowo o środkach ostrożności, które należy podjąć, aby to się nie powtórzyło.