Witam, wznawiam dyskusję na temat problemu, o którym już wspomniałem poniżej, ale pozostał bez odpowiedzi w moim ostatnim poście:
Ponieważ ten post jest stary i oznaczony jako rozwiązany, nie przyciąga uwagi.
Problem polega na tym, aby naprawić wszystkie komponenty, tylko w aktywnej konfiguracji.
Wygląda na to, że według codestack interfejs API ma lukę w tym punkcie i oferuje alternatywę dla wywołania polecenia bezpośrednio przez system Windows.
Dla ogólnej idei jest to omówione TUTAJ
Dla konkretnego zastosowania w przypadku, który mnie interesuje, oto PRZYKŁAD
Tak myślę
" Sub Main " może, ale nie musi, wykonać akcję " fixcomponent " na serii komponentów oznaczonych dosłownie (od part1-1 do part1-4), w zależności od tego, czy akcja jest ustawiona na Prawda czy Fałsz
" Sub fixcomponent " szczegółowo opisuje procedurę, która jest wywoływana w " Sub main " dla każdego komponentu.
Po pierwsze, czy się mylę?
Jeśli nie, chciałbym mieć możliwość zastąpienia dosłownej listy komponentów pętlą, która wywołuje każdy komponent najwyższego poziomu w moim złożeniu.
Czy ktoś wie jak to napisać?
Z góry dziękuję.
PS: moim celem jest stworzenie uproszczonych konfiguracji moich zestawów. Najlepszym z najlepszych byłoby, począwszy od zespołu głowicy, stworzenie " uproszczonej " konfiguracji dla każdego podzespołu, usunięcie komponentów, które nie są bardzo ważne (zazwyczaj, sortowanie można przeprowadzić na podstawie objętości, z progiem do zdefiniowania w mm3) i zamocowanie komponentów. Aby dokonać aktualizacji, jeśli konfiguracja już istnieje, zwolnij składniki w tej konfiguracji, a następnie napraw je ponownie.
Z góry dziękuję