Tutaj po prostu staram się naprawić komponent tylko w konfiguracji, w której się pojawia, a nie w konfiguracjach nadrzędnych, jak ma to miejsce w przypadku kodu, którego używam:
Ze swojej strony, kiedy pracuję, używam $FIXE@NazwaSztuki<1> w arkuszu kalkulacyjnym Excel. Odpowiadając Tak lub Nie, naprawia mój kawałek. Nawet w przypadku konfiguracji pochodnych nie ma problemu.
Ale czy to jest twój problem? Być może nie zidentyfikowałem problemu...
Pracuję w VB bezpośrednio z "podstawowym" Visual Basic".
Problem polega na tym, że dzięki zastosowaniu funkcji "FixComponent" w konfiguracji pochodnej, komponent został naprawiony w wybranej konfiguracji, w porządku, ale także w innych konfiguracjach i tam było to denerwujące.
Przejrzałem moje makro i obszedłem problem, zestawy zgłoszone do tego makra przechodzą następnie do obliczeń, więc w końcu mogę wszystko naprawić, aby asm nie był przeciążony.
Nie jestem jednak przeciwny sztuczce, która sprawia, że fixcomponent ma zastosowanie tylko do aktywnej konfiguracji mojego zestawu.
Witam Mam ten sam problem: nie ma sposobu, aby naprawić tylko w aktywnej konfiguracji. Natknąłem się na to obejście, ale nie mogę go zrozumieć:
Moim celem jest naprawienie wszystkich elementów pierwszego poziomu mojego zespołu. Obecnie używam tego kodu, który można również znaleźć na CodeStack: