API: Napraw komponent "tylko w tej konfiguracji"

Witam

Tutaj po prostu staram się naprawić komponent tylko w konfiguracji, w której się pojawia, a nie w konfiguracjach nadrzędnych, jak ma to miejsce w przypadku kodu, którego używam:

swAssy.FixComponent (składnik układu)

FYI, wybieram komponent według nazwy.

Z góry dzięki!

Witam

Ze swojej strony, kiedy pracuję, używam $FIXE@NazwaSztuki<1> w arkuszu kalkulacyjnym Excel. Odpowiadając Tak lub Nie, naprawia mój kawałek. Nawet w przypadku konfiguracji pochodnych nie ma problemu.

Ale czy to jest twój problem? Być może nie zidentyfikowałem problemu...

Miłego dnia.

3 polubienia

Dziękuję

Pracuję w VB bezpośrednio z "podstawowym" Visual Basic".

Problem polega na tym, że dzięki zastosowaniu funkcji "FixComponent" w konfiguracji pochodnej, komponent został naprawiony w wybranej konfiguracji, w porządku, ale także w innych konfiguracjach i tam było to denerwujące.

Przejrzałem moje makro i obszedłem problem, zestawy zgłoszone do tego makra przechodzą następnie do obliczeń, więc w końcu mogę wszystko naprawić, aby asm nie był przeciążony.

Nie jestem jednak przeciwny sztuczce, która sprawia, że fixcomponent ma zastosowanie tylko do aktywnej konfiguracji mojego zestawu.

Miłego dnia

1 polubienie

Witam
Mam ten sam problem: nie ma sposobu, aby naprawić tylko w aktywnej konfiguracji.
Natknąłem się na to obejście, ale nie mogę go zrozumieć:

Moim celem jest naprawienie wszystkich elementów pierwszego poziomu mojego zespołu.
Obecnie używam tego kodu, który można również znaleźć na CodeStack:

Gdyby ktoś mógł mi pomóc...
Dziękuję

1 polubienie