viking
18 Styczeń 2021 10:35
1
Witam.
W wyniku manipulacji, której nie potrafię wyjaśnić, moje biuro Solidworks uległo zmianie. Utraciłem niektóre z wyświetlanych funkcji. Próbowałem pobawić się dostosowywaniem pasków narzędzi, ale nie mogę ich znaleźć.
W pierwszej kolejności brakuje mi paska, który wskazuję na zdjęciu.
Dziękuję
solidworks.jpg
YP69
18 Styczeń 2021 10:53
2
Witam
Musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy pasek rozwijany funkcji i sprawdzić żądaną zakładkę
Pozdrowienia
1 polubienie
YP69
18 Styczeń 2021 10:57
3
Jeśli zakładka nie jest obecna, kliknij prawym przyciskiem myszy pasek -> Dostosuj menedżera zamówień
Dodawanie karty
Pozdrowienia
1 polubienie
gt22
18 Styczeń 2021 11:03
4
Witam @viking
Włączanie/wyłączanie widoczności paska narzędzi Aby włączyć widoczność paska narzędzi:
Wykonaj jedną z następujących czynności:
Kliknij prawym przyciskiem myszy obramowanie okna i włącz lub wyłącz nazwę paska narzędzi. Kliknij Narzędzia > Dostosuj. Na karcie Paski narzędzi wybierz paski narzędzi, które chcesz wyświetlić. Paski narzędzi dodatków są dostępne tylko wtedy, gdy produkty są zainstalowane i zostały dodane do SOLIDWORKS.
Aby włączyć widoczność wszystkich aktywnych pasków narzędzi i Menedżera poleceń :
Kliknij pozycję Widok > Interfejs użytkownika > Paski narzędzi lub naciśnij F10.
@+ ;-)
viking
18 Styczeń 2021 12:26
5
Dziękuję. Ostatecznie rozwiązaniem okazała się opcja Przestrzeń robocza. (patrz zdjęcie)
Czy istnieje rozwiązanie, które pozwala wykonać kopię zapasową pulpitu Solidworks i umożliwić jego ponowną instalację w przypadku utraty?
solidworks_2.jpg
Aby wyeksportować profil lub zaimportować profil solidworks, należy przejść do narzędzi solidworks 20XX (w zależności od roku, następnie pomóc skopiować parametry)
2 polubienia
viking
18 Styczeń 2021 13:00
7
Dziękuję. Właśnie uratowałem swój profil dzięki temu manipowi.