Wygląd Solidworks

Witam.

W wyniku manipulacji, której nie potrafię wyjaśnić, moje biuro Solidworks uległo zmianie. Utraciłem niektóre z wyświetlanych funkcji. Próbowałem pobawić się dostosowywaniem pasków narzędzi, ale nie mogę ich znaleźć.

W pierwszej kolejności brakuje mi paska, który wskazuję na zdjęciu.

Dziękuję

solidworks.jpg

Witam

Musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy pasek rozwijany funkcji i sprawdzić żądaną zakładkę

Pozdrowienia

1 polubienie

Jeśli zakładka nie jest obecna, kliknij prawym przyciskiem myszy pasek -> Dostosuj menedżera zamówień

Dodawanie karty

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam @viking 

Włączanie/wyłączanie widoczności paska narzędzi

Aby włączyć widoczność paska narzędzi:

Wykonaj jedną z następujących czynności:

• Kliknij prawym przyciskiem myszy obramowanie okna i włącz lub wyłącz nazwę paska narzędzi.
  • Kliknij Narzędzia  > Dostosuj. Na karcie Paski narzędzi wybierz paski narzędzi, które chcesz wyświetlić.

Paski narzędzi dodatków są dostępne tylko wtedy, gdy produkty są zainstalowane i zostały dodane do SOLIDWORKS.

Aby włączyć widoczność wszystkich aktywnych pasków narzędzi i Menedżera poleceń :

Kliknij pozycję Widok > Interfejs użytkownika > Paski narzędzi lub naciśnij F10.

@+ ;-)

Dziękuję. Ostatecznie rozwiązaniem okazała się opcja Przestrzeń robocza. (patrz zdjęcie)

Czy istnieje rozwiązanie, które pozwala wykonać kopię zapasową pulpitu Solidworks i umożliwić jego ponowną instalację w przypadku utraty?

solidworks_2.jpg

Aby wyeksportować profil lub zaimportować profil solidworks, należy przejść do narzędzi solidworks 20XX (w zależności od roku, następnie pomóc skopiować parametry)

2 polubienia

Dziękuję. Właśnie uratowałem swój profil dzięki temu manipowi.