Witam
Mam problem, który trwa od dłuższego czasu: w złożonej części (w trybie konstrukcji spawanej lub nie, mieszanie blachy/wytłaczanie proste lub nie), nakładam kolor na część (ogólnie na samej górze wału): na przykład RAL1006 (żółty):
Więc mój pokój jest żółty, ale kiedy odświeżam, losowy przepływ (i ważę słowa) zmienia kolor. Na mojej obecnej części dźwigar zmienia kolor na szary podobnie jak kolor bazowy bez wyglądu, podczas gdy reszta się nie porusza.
Przechodząc do ustawień kolorów i wyglądu, zdaję sobie sprawę, że korpus tej części zmienił się na szary, mając pierwszeństwo przed żółtym części ogólnej:
Jeśli usunę ten kolor, lub zmienię go na RAL 1006 identyczny z resztą pomieszczenia, odśwież... BAAAAM (odgłos podobny do tego, jaki słychać w mojej głowie przechodzącej przez jeden z dwóch ekranów):
Mój flow jest bardzo żółty, to miłe. Ale reszta zamieniła się w żółte radioaktywne siki.
Jednak po sprawdzeniu wartości właściwości color nie zmieniają się...
Suszę, bez względu na to, ile chodzę dookoła, całkowicie się zatrzymuję. Sprawdzałem właściwości każdej funkcji, każdego ciała, każdej twarzy... Blacha, nie blacha, zmiana materiałów, układanie wszystkiego identycznego, wszystkiego innego, ale to niczego nie zmienia.
Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mnie poprowadzić, zanim wpadnę w depresję...
Z góry dziękuję.