Wygląd gwintu

Bjr,

Mam problemy z wątkami pojawiającymi się w widokach, które nie są zgodne z wybraną opcją wyświetlania.

W widoku z przodu będziesz mógł zobaczyć wszystkie gwinty w części, gdy nie powinieneś ich widzieć. Ponadto tych encji nie można wybrać, więc nie mogę ich ukryć.

W sekcji A-A nie wybrałem, ponieważ zobaczę całość, podczas gdy powinienem zobaczyć tylko 2 z centralnego elementu.

Pozostając do Państwa dyspozycji w celu uzyskania wszelkich dodatkowych informacji i dziękując za pomoc, pozdrawiam.

Seb powiedział:

4344611_-_fond.pdf

Witam;

I to nawet po ctrl+q???

W zależności od metody zastosowanej w 3D istnieją różne rzeczy, które należy zrobić, aby rozwiązać problem.

Te metody są powtarzalne i znane, Solidworks "tak działa", trochę z nim robimy...

Próbować:

Wybierz Widok

w zakładce po lewej stronie, na dole: "Jakość reprezentacji gwintu"

Przełącz na "Wysoki"

(Ale bądź ostrożny, nie powinieneś domyślnie ustawiać tego ustawienia na "wysoki", zrób to w razie potrzeby)

"Niech ciemna strona będzie z tobą... "

1 polubienie

Zgadza się. pomimo redess, CTRL Q.

Brak pozytywnych wyników.

Pb software lub inne, tak naprawdę nie wiem, skąd może pochodzić problem.

Przepraszam Olivier,

Wysoka opcja została dobrze wybrana.

więc spróbuj umieścić go w "wersji roboczej"

1 polubienie

Nie próbuję już zrozumieć Solida, ale próbowałem usunąć wizualizację wątków, a następnie umieścić je z powrotem na miejscu i to dla wszystkich widoków, CTRL Q całości i wszystko wróciło do normy, gdzie powinien się pojawić wątek, są i nigdzie indziej.

Niech żyje ciemna strona.

Dziękuję wam wszystkim. Miłego dnia.

Seb powiedział:

2 polubienia

Witam

Za wszelką cenę; Z której wersji korzystasz??? Jeśli masz SP niższy niż SP 4 i nie jesteś w trakcie konserwacji, możesz uaktualnić do SP 4, a jeśli jesteś w trakcie konserwacji, zainstaluj SP 5. W aktualizacjach może pojawić się poprawka, jeśli nie masz najnowszej wersji...