Witam, zwracam się do projektantów, którzy również używają Lantek Expert do programowania laserowego. W sieci nie ma forum Lantek, więc mam nadzieję, że znajdę tutaj odpowiedź. Mam taki problem, że gdy drukuję arkusz warsztatowy (pdf), w lewym górnym rogu dodałem logo firmy, w której pracuję, ale nagle już się nie drukuje, mimo że wcześniej zawsze działało. Zmieniłem nazwę obrazu bitmapowego na Acercade.bmp i zapisałem go w tym samym miejscu, co domyślne logo Lantek . (C:\Lantek\Expert\Bitmaps) podczas drukowania arkusza warsztatowego w ten sposób zobaczysz wybrane przez siebie LOGO. Zastanawiam się, dlaczego pojawia się w Lantek, gdy robię podgląd , ale nie pojawia się w pliku PDF raportu utworzonego przez Lantek? Macie jakieś pomysły? Zobacz załączone zdjęcie. Dziękuję.
Dziękuję Bart, ja również podmieniłem oryginalny plik na obraz logo naszej firmy w tym samym formacie w bitmapie. Zawsze działało, z wyjątkiem jednego ranka bez wyraźnego powodu, że nie widać już logo podczas drukowania. Jednak plik nadal znajduje się na swoim miejscu w: C:\Lantek\Expert\Bitmaps
Czy konieczna będzie naprawa instalacyjnej płyty CD/DVD?
Unikam dotykania instalacji Lantek, z doświadczenia zawsze uważałem, że instalacja jest bardzo trudna....
Jeśli nie masz nic przeciwko instalacji Lantek, nic nie stoi na przeszkodzie, aby to zrobić.
Pytanie, które należy sobie zadać, brzmi: Czy posiadanie tego logo jest naprawdę niezbędne? Stosunek czasu spędzonego na wyszukiwaniu do pożądanego wyniku.
Tak, nie podoba mi się ta tendencja Lantek do utraty swoich parametrów, gdy czas cięcia wydrukowanego raportu był 3 razy dłuższy niż normalnie, technik Lantek dokonał naprawy oprogramowania. Teraz logo. nie jest to konieczne, ale miło jest mieć logo na drukowanych raportach. Wersja mojego Lanteka to 2018 rok, mam otrzymać zaktualizowaną wersję.
Czy to możliwe, że winowajcą jest aktualizacja systemu Windows? Zrobiłem ostatnią aktualizację systemu Windows = i nagle moje logo wróciło. Jednak dzień wcześniej nie był obecny podczas moich wrażeń. Jestem pewien, że musiało to być spowodowane tym. Mój problem został rozwiązany, dziękuję za próbę pomocy.