Witam. Jedno niefortunne kliknięcie i moje drzewo kreacji zniknęło. Pomimo mnóstwa czasu straconego na bezskuteczne poszukiwania, czy masz rozwiązanie? Wydaje mi się, że to już mi się przydarzyło, ale nie ma wyszukiwarki na stronie. Dziękuję
PS nadal nie rozumiem tej kategorii i obowiązku etykietowania, gdy korzystasz z Solidworks.
Zwykle funkcyjny " F9 " powinien sprawić, że drzewo pojawi się ponownie. W przeciwnym razie zawsze istnieje rozwiązanie polegające na przywróceniu ustawień *.sldreg (ostatnio wykonałeś ich kopię zapasową, prawda?)
Edit: Biorąc pod uwagę odpowiedź @sbadenis, myślę, że nie na temat (myślałem o całym oknie zawierającym drzewo tworzenia... To powiedziawszy, regularne tworzenie kopii zapasowych ustawień Solidworks jest nadal dobrym pomysłem.
Dziękuję sbadenis Dziękuję Maclane Niestety, nie było nawet linii kolumn oddzielającej przestrzeń pokoju od przestrzeni twórczej. F9 nie przyniósł żadnego efektu. Znalazłem opcję wyświetlenia drzewa tworzenia w opcjach: Wyświetlacz, interfejs użytkownika, obszar drzewa Menedżera funkcji. Dziękuję i życzę bardzo dobrego tygodnia.
Nie jest na linii, ale na nazwie (monecie lub asie, na który musisz kliknąć) Objaw jest bardzo podobny do tego, co wyjaśniałem! Dla żółtego paska jest obecny tylko wtedy, gdy ta opcja jest włączona (ale nie ma to nic wspólnego z PB)
Ustawienie polega na dodaniu paska blokującego (pokaż na pomarańczowo), ale dwukrotne kliknięcie, aby ukryć funkcję, działa niezależnie od tego, czy pomarańczowy pasek tam jest, czy nie. Nie musisz w tym celu włączać ani wyłączać tej funkcji.