Widoczne ukryte krawędzie w cienkiej blasze

Witam

Często mam problem z cienką blachą, gdzie elementy z tyłu wydają się widoczne, jakby przez przezroczystość czy raczej jakby wystawały. Mam taki problem w 3D i 2D. Czy masz jakąś sztuczkę, aby naprawić tę wadę wyświetlacza?

Przykład: 

Z góry dziękuję

Witam

Czy zajrzałeś, sprawdzając tutaj.

Niech Moc będzie z wami.

W której wersji jesteś? Wydaje mi się, że nowością na rok 2016 jest uwzględnienie prawidłowego wyświetlania cienkich blach.

1 polubienie

Jestem w SW10...

Nie mam takiej opcji Obi Wan:

Na razie majstruję przy farbie Paint , aby wymazać linie, aby zrobić komercyjne prezentacje, ale jest długi na izometrii!

Jakieś inne pomysły? :-)

Witaj Benoit,

Naprawdę przepraszam, ale nic na to nie poradzę: możesz rysować na Paint do tworzenia prezentacji sprzedażowych!!

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Czy możesz zamieścić kawałek bo mam pomysł ale chciałbym sprawdzić.

Mam pasożytnicze obrazy, zwłaszcza z gwintami i spawami, a po zaznaczeniu pola wszystko wraca do normy.

Chciałabym sprawdzić, czy dotyczy to Twojego przypadku :-) zanim powiesz coś głupiego

1 polubienie

oraz poprzez umieszczenie materiału lub wyglądu

Czy to coś zmienia?

@+ :-)

Dziękuję ci, mój dobry Danielu, za twoje wsparcie! :-) Wiesz doskonale, że sprzedaję marzenia!

Oto bardzo prosty przykład i renderowanie, które otrzymuję, gdy jestem w "najlepszym razie w powiększeniu". Są to 2 arkusze o długości 2,5 m do kwadratu o grubości 1 mm, ułożone jeden na drugim w zbieżnym naprężeniu i widzę to:

blf-pb_aretes_tolerie.sldasm

Właśnie otworzyłem wasz zestaw i w domu nie ma żadnych błędów wyświetlania, gdy mam wersję SOLIDWORKS 2017 SP3.0

Nie ma za co, Benoit, to pewne, że takim zgromadzeniem sprawiasz, że śnię.

SW2017 SP4.1, widzę to samo co Ty podczas ruchu lub podczas fazy powiększania, a potem jest idealnie.

Z drugiej strony, jeśli odznaczę opcję "Optymalizuj dla cienkich części" (patrz obrazek poniżej), to mam to samo co Ty.

Pozdrowienia

4 polubienia

To samo dla mnie

Jeśli odznaczysz opcję Optymalizuj wydajność dla cienkiej części, otrzymamy ten sam widok co Ty

Aby zobaczyć to samo co Ty, muszę kliknąć na kółko poza arkuszami i przesunąć widok

@+ ;-)

2 polubienia

Myślę, że nie masz rozwiązania, ponieważ jest to poprawa, która pojawiła się w 2013 lub 14 roku.

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Witam

brak problemu z wyświetlaniem w wersji SW 2018 SP2

Nie udało mi się odtworzyć żadnych błędów

1 polubienie

Arf... Nie mam tej opcji na SW10!

Cóż, zamierzam kontynuować Paint! :-)

Dziękuję za pomoc!

Daniel, stopniowo przyzwyczajam się do ponownego robienia planów, koniec z beztroskim 3D!

Klasa A+

Benoit

Możesz kontynuować 3D bez żadnego problemu, po prostu ustaw się na Windows10, jest Paint 3D !! :)

Życzymy miłego weekendu

Pozdrowienia

3 polubienia

Cześć Benoit,
Zgadzam się z Danielem, to naprawdę sprawia, że Twój montaż jest marzeniem!

Do zobaczenia wkrótce?

1 polubienie