Witam
Nie mogę wyświetlić krawędzi gięcia na rysunku, ale używam ROZWINIĘCIA BLACHY.
Ktoś ma pomysł?
Dziękuję!!
Witam
Nie mogę wyświetlić krawędzi gięcia na rysunku, ale używam ROZWINIĘCIA BLACHY.
Ktoś ma pomysł?
Dziękuję!!
Obraz Twojej fałdy, który pomoże w zrozumieniu.
Z góry dziękuję
Bastien
Witam
Jeśli mówisz o linii, która reprezentuje upadek składanej litery V, to są to tylko osie do wyświetlenia.
W przeciwnym razie opublikuj zdjęcie ^^
Linie gięcia w funkcji rozwijania znajdują się w szkicu, czy te linie gięcia są już w pliku części?
Od czasu twojego rysunku,
Usuń widok rozwiniętej konstrukcji blachowej.
Wybierz zakładkę "widok palety" z menu po prawej stronie (ikona rysunku)
W górnej części menu palety widoków wybierz pomieszczenie, a następnie wybierz ikonę "odświeżone"
Powinieneś znaleźć wszystkie swoje widoki, w tym arkusz blachy, w stanie rozwiniętym.
Wstaw tam
Czy kołki gnące zostały zwrócone?
Np. tutaj znajdują się linie składania na tej części
http://imageshack.com/a/img10/7425/w807.png
@+
Witam
Jak mówi @fthomas, czy masz linie składania w 3D?
Jeśli nie, aktywuj je, edytując spłaszczenie!
@+
Po prostu odznaczyłem opcję "ukryj dowolny typ" na wyświetlaczu i było OK, z drugiej strony zagięcie jest jasnoszare....
Dziwi mnie, że nie ma więcej opcji na składanie krawędzi?
Jaką opcję chciałbyś zobaczyć? Właściwie nie rozumiem tego zbyt dobrze.
Linie fałdowania znajdują się w szkicu utworzonym automatycznie w pomieszczeniu, więc aby były widoczne na rysunku, szkice muszą być ustawione w menu widoku, wydaje mi się to normalne.
Można zmienić ich kolor, na przykład zmieniając opcje kolorów nieaktywnego szkicu.
Mam szkice bez funkcji w moim złożeniu, więc jeśli chcę te linie gięcia, mam również szkice w innych miejscach, których nie chcę...
Potrzebowalibyśmy specjalnego menu dla tej linii, jeśli chodzi o nuty zgięcia
W najgorszym przypadku szkice, które nie powinny się pojawiać, mogą być ukryte bezpośrednio na rysunku, po czym zawsze można złożyć wniosek o ulepszenie do SolidWorks bezpośrednio na ich stronie, aby uzyskać funkcję, która dokładnie odpowiada potrzebom użytkownika.
Zobacz ten link Wszystko tam jest
http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Creating_Drawings_of_Sheet_Metal_Parts.htm?format=P
Jak mogę poprosić o ulepszenie oprogramowania? Którego formularza powinienem użyć?
Dziękuję!
batch123 Kiedy logujesz się na swoje konto w witrynie , www.solidworks.com znajduje się sekcja prośby o ulepszenie, musisz przeprowadzić wyszukiwanie, aby sprawdzić, czy żądanie już istnieje, a jeśli w wyszukiwaniu nic nie pasuje, na dole strony znajduje się link, aby złożyć własną prośbę o ulepszenie