Krawędź gięcia

Witam

Nie mogę wyświetlić krawędzi gięcia na rysunku, ale używam ROZWINIĘCIA BLACHY.

Ktoś ma pomysł?

Dziękuję!!

Obraz Twojej fałdy, który pomoże w zrozumieniu.

Z góry dziękuję

Bastien

Witam

Jeśli mówisz o linii, która reprezentuje upadek składanej litery V, to są to tylko osie do wyświetlenia.

W przeciwnym razie opublikuj zdjęcie ^^

Linie gięcia w funkcji rozwijania znajdują się w szkicu, czy te linie gięcia są już w pliku części?

3 polubienia

Od czasu twojego rysunku,

Usuń widok rozwiniętej konstrukcji blachowej.

Wybierz zakładkę "widok palety" z menu po prawej stronie (ikona rysunku)

W górnej części menu palety widoków wybierz pomieszczenie, a następnie wybierz ikonę "odświeżone"

Powinieneś znaleźć wszystkie swoje widoki, w tym arkusz blachy, w stanie rozwiniętym.

Wstaw tam

Czy kołki gnące zostały zwrócone?

Np. tutaj znajdują się linie składania na tej części

http://imageshack.com/a/img10/7425/w807.png

@+

Witam

Jak mówi @fthomas, czy masz linie składania w 3D?

Jeśli nie, aktywuj je, edytując spłaszczenie!

@+

Po prostu odznaczyłem opcję "ukryj dowolny typ" na wyświetlaczu i było OK, z drugiej strony zagięcie jest jasnoszare....

Dziwi mnie, że nie ma więcej opcji na składanie krawędzi?

Jaką opcję chciałbyś zobaczyć? Właściwie nie rozumiem tego zbyt dobrze.

Linie fałdowania znajdują się w szkicu utworzonym automatycznie w pomieszczeniu, więc aby były widoczne na rysunku, szkice muszą być ustawione w menu widoku, wydaje mi się to normalne.

Można zmienić ich kolor, na przykład zmieniając opcje kolorów nieaktywnego szkicu.

1 polubienie

Mam szkice bez funkcji w moim złożeniu, więc jeśli chcę te linie gięcia, mam również szkice w innych miejscach, których nie chcę...

Potrzebowalibyśmy specjalnego menu dla tej linii, jeśli chodzi o nuty zgięcia

W najgorszym przypadku szkice, które nie powinny się pojawiać, mogą być ukryte bezpośrednio na rysunku, po czym zawsze można złożyć wniosek o ulepszenie do SolidWorks bezpośrednio na ich stronie, aby uzyskać funkcję, która dokładnie odpowiada potrzebom użytkownika.

3 polubienia

Zobacz ten link Wszystko tam jest

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Creating_Drawings_of_Sheet_Metal_Parts.htm?format=P

Jak mogę poprosić o ulepszenie oprogramowania? Którego formularza powinienem użyć?

Dziękuję!

batch123 Kiedy logujesz się na swoje konto w witrynie , www.solidworks.com znajduje się sekcja prośby o ulepszenie, musisz przeprowadzić wyszukiwanie, aby sprawdzić, czy żądanie już istnieje, a jeśli w wyszukiwaniu nic nie pasuje, na dole strony znajduje się link, aby złożyć własną prośbę o ulepszenie

1 polubienie