Zaokrąglanie żeber w posłom do PE

Witam

Muszę wysłać jednego z naszych dostawców, posła do PE reprezentującego kilka sieci lotniczych i chciałbym znaleźć sposób, aby zaokrąglić wszystkie moje żebra do 5, a nawet 10 mm, ale nie znalazłem niczego, co spełniałoby moje oczekiwania...

Czy jest to możliwe bez konieczności forsowania żeber?

Dziękuję, cdt,

Joss

Cześć @Joss,

Nie mogę znaleźć zbyt wielu pomysłów, powinieneś być w stanie wypełnić zaokrąglenie do -1 (jak w Excelu, =rounding(x;-1) ), ale na SW nie mogę tego znaleźć.

Czy nie miałbyś sposobu, aby umieścić plan w m zamiast mm?

Możesz działać bezpośrednio we właściwościach dokumentu: Narzędzia/Opcje/Właściwości dokumentu/Jednostka/Niestandardowy i wybrać taśmę mierniczą dla długości z zaokrągleniem .1

Jeśli ustawienia wymiarów zostały zachowane zgodnie z definicją rysunku, wszystkie wymiary zostaną zachowane.

Co myślisz?

2 polubienia

musisz umieścić jednostki w metrach, jak mówi Benoit

Zaznacz wszystkie boki, a następnie zrób tak, jak na załączonym obrazku

cote.png
1 polubienie

Aby zaokrąglić do 5 lub 10 mm, radzę wybrać decymetry, które zaokrąglasz do 0,1

w zasadzie zaokrąglasz do setnej więc 10mm =)

@Bart, nie wiem, jak zmienić moje jednostki na decymetry, ponieważ kiedy przechodzę do Właściwości dokumentu => Jednostki, oferują mi tylko metry, centymetry lub mm...

@Benoit, @Bart, Fajny pomysł zmiany jednostek, nie myślałem o tym :x, więc umieściłem swoje jednostki w m, zaokrągliłem do 0,01 gotowe do zaokrąglenia do najbliższego cm, to mi pasuje, wolałbym zaokrąglić do 0,005 gotowe ale czytałem na innych forach, że to niemożliwe, Zadowolę się tym^^

Dziękuję!

Derien,

info aby zmienić na dm, wydaje mi się, że musisz przejść do pola "Custom"

Decymetr nie jest oferowany, tylko m, cm, mm. Z drugiej strony możesz wpisać "angstremy", jeśli jesteś zainteresowany...

Zamierzam wejść na Wiki, żeby zobaczyć, co to jest :)

Edycja: na stronie kulturalnej dnia http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%85ngstr%C3%B6m :)

1 polubienie

Wow! ^^

Jeśli zacznę wyceniać od 1 dziesiątej miliardowej części metra, nie jestem pewien, czy dostawca pokocha konwersje ;D

1 polubienie

Cześć Joss;

Tutaj chciałbym użyć zaokrąglenia do 5mm gotowego.

Czy udało Ci się obejść bez konieczności zmiany jednostek?

A może od tego czasu znalazłeś inny sposób?

Z góry dziękuję

Wydaje mi się, że można za pomocą liczb po rundzie przecinka dziesiętnego

do liczby cyfr po przecinku

więc albo 1 mm, albo 10 mm

dla ogólnej wyceny w metrach

@+ ;-)

Witaj fpinheiro, nie, zostałem przy metodzie zmiany jednostki, niemożliwe do zaokrąglenia do 5 mm gotowe na Solidworks, chyba że wymusisz żebra

Też mnie to interesuje, ale chcę pozostać w milimetrach, inaczej boję się, że odbiorę część w złej skali :p, wymagałoby to opcji typu: "12." do zaokrąglenia do najbliższej dziesiątki... Formuła w tekście cytatu nie działa... Może makro?