Zaokrąglanie wartości na liście części spawanych

Witam

Chciałbym wiedzieć, jak zaokrąglić wartość na liście części spawanych?

W moim przykładzie poniżej zaokrąglij liczbę 149,9999 do 150

No cóż, faktem jest, że to błąd, bo na moim szkicu jest to 150, ale ten problem często wraca do mnie przy składaniu blachy, ponieważ solidworks oblicza długość rozłożenia, która często jest losowa po przecinku i nie da się jej zaokrąglić...

Problem polega na tym, że w moim planie ten wymiar jest wyświetlany tak, jak jest

Próbowałem oczywiście zmienić precyzję wszędzie w opcjach, ale żadna z nich nie ma żadnego wpływu na listę lutowanych części

To tylko szczegół, ale denerwuje mnie, że nie znajduję, czy ktoś ma rozwiązanie, z góry dziękuję

Pozdrowienia

Witam

Sugestia: Dla właściwości " Szerokość arkusza ", zamiast wskazywać SW-Sheet Length Width, wybierz odpowiedni wymiar 150.
Zobacz, co się stanie.

Zgadzamy się: jest to (możliwe) obejście, a nie ROZWIĄZANIE problemu.

Tak dokładnie i tak jak mówiłem mam ten problem szczególnie co do długości rozłożonej blachy, a nie ma żadnego wymiaru do wyboru

Witam;

Zazwyczaj dokładności i miejsca dziesiętne są ustawiane w opcjach dokumentu w obszarze:

Ale ponieważ jest to lista spawanych części, myślę, że należy ją usunąć, a następnie zaktualizować, aby zobaczyć najmniejszą zmianę.

Przeglądając internet znalazłem kilka ciekawych informacji (choć na pograniczu nie na temat):

1 polubienie

Bardzo dobrze widziałem, że to było to! W moim przypadku ułamki dziesiętne w linii długości wynosiły .123456
Nigdy bym nie pomyślała, żeby pójść zobaczyć w untiés...
Rzeczywiście, lista części musi zostać usunięta i przywrócona

Dziękuję bardzo

1 polubienie