Pozycja Lista części spawanych, bez żadnych funkcji?

Cze wszystkim

Mam problem z Solidorkami, na zespole spawanym mechanicznie.

Dodałem rurki i nie mają one żadnych właściwości związanych z listą profili, tak jak inne wcześniej utworzone.

Mam 2 sztuki rurek (jeszcze identyczne z pozostałymi, wszędzie rurki 40x40x2), ale bez żadnych właściwości długości czy czegokolwiek innego... Jest to problem dla mojej nomenklatury, ponieważ oczywiście nic nie jest wypełnione.
Widzę, że te 2 części (ostatnie 2 na liście), nie mają tej samej ikony z przodu.. (patrz załączone zdjęcie).

capture.jpg

Dzień dobry

Jeśli istnieje plik, oznacza to, że solidworks pogrupował go według typu profilu.

Nie mam dostępu do solidworks, więc podam Ci informacje z pamięci

Możliwość wyświetlenia właściwości folderu za pomocą właściwości kliknięcia prawym przyciskiem myszy.

Właściwość długości ściany bocznej powinna być tworzona  normalnie

Cdlt powiedział:

2 polubienia

Witaj YP69,

I rzeczywiście, tak właśnie powinniśmy postępować...

@+.

AR

W załączeniu znajdują się żądane ujęcia.

Jest to jednak ten sam profil tej samej biblioteki....

capture1.jpg

a poniżej obraz tego, co powinienem znaleźć

capture2.jpg

Zmienną długości można dodać w folderze elementów spawanych

W przeciwnym razie możliwe jest usunięcie folderu, aby pozostały tylko spawane elementy. Kliknij folder i  usuń

W solidworks istnieje opcja umożliwiająca tworzenie lub niespawane foldery elementów

1 polubienie

Jeśli usunę folder w drzewie, zostanie on ponownie utworzony dla mnie folder i zmieni jego położenie na końcu.
Dlaczego mam już różnicę w ikonach?

Dobrze znam spawane konstrukcje i ich właściwości, ale tu przyznam, coś mi umyka...

Ten sam profil i nie te same właściwości....

i nie mam dostępu do żadnej nieruchomości, czy to DŁUGOŚĆ, czy cokolwiek innego ....

Witam

Czy próbowałeś zaktualizować swoją listę (kliknij prawym przyciskiem myszy/Aktualizuj)?

Pozdrowienia

cs.png
2 polubienia

Jest w automatycznej aktualizacji, więc problem nie pochodzi stamtąd...

Witam

OK, ale czasami nadal musisz kliknąć "Aktualizuj", nawet jeśli opcja "Automatyczna aktualizacja" jest zaznaczona.

Pozdrowienia

2 polubienia

Odznaczyłem i podniosłem, ale nic nie pomogło.

Witaj nowicjusz85,

W nomenklaturze spawanych mechanicznie jest, za każdym razem, gdy nie korzystasz ze swojej biblioteki profili, więc został utworzony folder, na przykład dodajesz płaską blachę do swojej spawanej mechanicznie, więc rozwijasz folder prawym przyciskiem myszy i wchodzisz w innym oknie pojawia się ponownie pod małą tabelą i tam masz wszystkie możliwości do swojego wpisu tekstowego, i dodaj swoją długość, klikając odpowiedni wymiar, dzięki czemu otrzymasz dobrą nomenklaturę, nie mogę zrobić zrzutu ekranu, ponieważ mój komputer jest przetwarzany.

Z poważaniem, informuj mnie na bieżąco, a tak szybko, jak tylko będę mógł, zrobię dla Ciebie zrzuty ekranu.

Powodzenia @+.

AR.