Artykuły

Witam wszystkich,

Potrzebuję trochę odświeżyć pamięć w programie Inventor.

Chcę dostosować liczbę elementów w moim idw. Domyślnie mam numer części (1,2,3...) i muszę automatycznie zastąpić tę numerację niestandardową właściwością (którą przekazałem na części).

Nie pamiętam tego procesu, jeśli ktokolwiek mógłby mi go przypomnieć.

Dziękuję

Witam

Nie bardzo rozumiałem, co chcesz zrobić, ale myślę, że ten adres powinien Ci pomóc.

Nie miałem czasu, aby przyjrzeć się szczegółowo, ale gdybym miał trochę czasu, przeklasyfikowałbym to. 

http://wikihelp.autodesk.com/Inventor/fra/2012/Help/0073-Autodesk73/0684-Collabor684/0710-Design_A710/0714-iPropri%C3%A9714

Pozdrowienia

Bastien

Witaj Bastien,

Dzięki za link, ale nie o to mi chodzi. Postaram się wyrazić to jaśniej.

Na rysunku, gdy rejestruję części (bąbelek), domyślnie wyświetlana jest liczba części.

Chciałbym, aby zamiast tej liczby, kiedy robię moją bańkę, była niestandardowa właściwość, którą wypełniamy w każdym z naszych pokoi.

Wiem, że to możliwe, ale nie pamiętam jak (moje korzystanie z Inventora nie jest codzienne i trochę się opóźniam)

1 polubienie

OK

Myślę więc, że we właściwościach swojego bąbelka możesz wybrać wyświetlanie czegoś innego niż liczba (patrz załączony jpg), z drugiej strony warto będzie sprawdzić, czy możesz wybrać niestandardową właściwość, którą wypełniasz.

możesz uzyskać do niego dostęp, klikając prawym przyciskiem myszy strzałkę (bańkę) "zmiany wskazań".

Pozdrowienia

Bastien

sans_titre_1.jpg

Wydaje mi się, że można również przejść do menedżera stylów planu i że w "przewodnikach" znajdują się różne kolumny, z których jedna pozwala określić, która właściwość powinna być używana dla bąbelka.

Myślę też, że można też przejść przez Vault, ale tam, nie na tyle zaznajomiony z Inventorem, aby opisać procedurę.

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi, bardzo mi pomogły.

Zamierzam dać najlepszą odpowiedź Bastienowi, ze względu na jego responsywność. Odpowiedzi są jakościowe, ale musisz dokonać wyboru :-)

Dziękuję

1 polubienie