Montaż z PilotAssembly

Cze wszystkim

Steruję zestawem z programu Excel wygenerowanego przez PilotAssembly, który sam jest w odniesieniu do programu Excel, w którym wprowadzam żądane odwołania.

Kiedy otwieram mój zespół z dwoma plikami Excel, komponenty zachowują swoje kształty w konfiguracji "Domyślnej" i dlatego nie przyjmują rzeczywistych wymiarów mojej rodziny części.

Do tej pory jesteśmy zobowiązani do otwierania każdego komponentu i zamykania ich ponownie, odmawiając rejestracji, a w takim przypadku komponenty przyjmują pożądane wymiary w montażu.

Jeśli ktoś ma napiwek, jestem za tym. Myślę, że musi to być opcja do zaznaczenia lub odznaczenia, ale która...

Dziękuję wszystkim i życzę miłego dnia.

Witam

W rzeczywistości po prostu wybierz swój zespół, a następnie kliknij "Ustaw lekkie części do rozwiązania" i odbuduj.

Myślę, że to musi zadziałać.

1 polubienie

Cześć Remrem,

Rzeczywiście, rozwiązuje to część mojego problemu, jestem zmuszony to zrobić dla każdego komponentu.

Ale to jest dokładnie oczekiwany wynik.

Nie. Spróbuj to zrobić tylko raz na otwartym zespole (a więc na najwyższym poziomie), wybierając go w górnej części krawędzi tworzenia

Teraz nie mam możliwości "Ustaw lżejsze części do rozwiązania" i odbudowania.

Nic nie zrozumieć.

Mój problem polega również na tym, że aktualizuję swój zestaw po jego otwarciu, poprzez "Modyfikacja" w PilotAssembly.

Po tym czasie nie mam już dostępu do rozdzielczości części, które zostały rozjaśnione lub rozwiązane.

W pliku Excel Pilot Assembly otwórz zakładkę "Opcje", następnie w "Opcjach ekstrakcji" znajduje się wiersz "Pokaż wymiary", wybierz "Nie" z listy rozwijanej.

Napiwek udzielony przez Axemble.