Witam
To mój problem,
Chcę dostosować brodzik do dostępnej przestrzeni w moim pokoju.
Pozwól, że wyjaśnię:
Mam standardowe brodziki, które mogą przyjąć 15 różnych referencji. Stworzyłem więc podzespół, w którym znajduje się korytko oraz rama i listwa przypodłogowa. Stworzyłem rodzinę pokoi, aby móc wybrać rozmiar mojego kosza.
Chciałbym teraz wstawić ten podzespół do mojego zespołu końcowego i dokonać automatycznego wyboru korytka, modyfikując tylko wymiary mojej części (długość, szerokość, wysokość).
Jak mogę to zrobić?
Z góry dziękuję
Tworząc tabelę rodziny (która będzie miała tylko jednego członka), edytując arkusz Excela, będziesz mógł wybrać odpowiednią konfigurację za pomocą klasycznych formuł.
2 polubienia
Dziękuję za odpowiedź,
Niemniej jednak czy możesz być bardziej precyzyjny, co masz na myśli mówiąc o 1 pojedynczym członku?
Zacznę od rodzin części, macie jakiś przykład?
Rodzina części to format, który umożliwia zarządzanie konfiguracjami za pomocą programu Excel, albo dlatego, że istnieje wiele konfiguracji, albo dlatego, że trzeba używać formuł.
Jeśli znasz konfiguracje, prawie znasz tabele rodzinne.
1 polubienie
Witam!
Zapoznaj się z technologią DriveWorks!
FYI, DriveWorksXpress jest bezpłatny.
https://www.youtube.com/watch?v=RarYQb-aEp4
Zrozumiałem, jak działają konfiguracje i rodzina części w części pliku.
Mój problem polega na moim końcowym złożeniu, chciałbym utworzyć w nim rodzinę części i uzyskać konfiguracje różnych części plików , które tworzą ten zespół.
Nie mogę tego zrobić...