Zespół pojawia się w drzewie tworzenia, ale nie znajduje się w obszarze graficznym

Witam

Przychodzę, bo mam mały problem z podzbiorem.

Właśnie otworzyłem podzespół i nic więcej nie ma, zespół pojawia się w drzewie tworzenia, ale bez części.

Nie wiem jak wytłumaczyć mój problem, załączam dla Ciebie plik png, abyś mógł sam się przekonać.

W zasadzie, czy to przeszłość moich utworów? i jak sprawić, by pojawiły się ponownie (jestem pod SW 2018).

Dziękuję za odpowiedzi.

sans_titre.png

Witam;

Zgodnie z twoim zrzutem ekranu zespół jest rzeczywiście pusty.

Dzieje się tak, gdy usuwamy części z innego zespołu.

Jeśli istnieje zespół najwyższego poziomu, w którym występują te części, przeciągnij je do żądanego podzespołu.

W przeciwnym razie będziesz musiał wyszukać te części w Eksploratorze Windows... , aby wstawić je z powrotem do tego podzespołu.

Pozdrowienia.

2 polubienia

Witam

W końcu problem nadal występuje.

Właśnie przekazałem plik PNG.

i rzeczywiście, kiedy chcę nałożyć ograniczenie, całe 3D znika.

A jednak jest On wciąż obecny.

I to się powtarza, bo na innym, zupełnie innym zestawie problem występuje gdzie indziej...

Pozdrowienia.

sans_titre.png

Witam;

To doprawdy dziwne.

Wyobrażam sobie, że rekonstrukcja (CTRL+Q) niczego nie zmienia?

Czy znikające zespoły (i części, które je tworzą) mają konfiguracje? Zaimportowane elementy? Stany wyświetlacza? Czy wszystko zostało przekonwertowane do Twojej wersji Solidworks?

Pozdrowienia.

Niezależnie od tego, czy jest to odbudowa, nagrywanie, zatrzymywanie i ponowne uruchamianie oprogramowania, nic nie zmienia...

Ten zespół nie ma konfiguracji, zaimportowanych elementów ani stanów wyświetlania.

(W piątek zrobiłem aktualizację SW 2016 około 2018 roku) i od tego czasu mam wiele problemów, w tym ten.

Wydaje mi się, że po konwersji dzieje się to automatycznie, po pierwszym nagraniu.

A potem odbywa się to za pomocą innego zespołu, który zawiera tylko 3-4 sztuki.

Pozdrowienia.

Witam;

Czy w razie jakichkolwiek problemów można otwierać i edytować części zawarte w tych zespołach?

Witam

Przepraszam, że odpowiadam tak późno.

Rozwiązałem swój problem dzięki platformie visiativ i wynika to z problemu graficznego.

Albo moja karta graficzna nie była aktualna.

Zostałem przekierowany do linku do pobrania i od tego czasu (na razie) nie ma już problemu.

Pozdrowienia

1 polubienie