Mieszanie - Wniosek o rejestrację bez modyfikacji zespołu

Witam

W przypadku niektórych złożeń Solidworks ciągle prosi mnie o zrobienie rekordu (mała gwiazdka obok jego nazwy).

Jeśli nagrywam, gwiazda znika. Ale jeśli zaraz po tym, nie dokonując żadnej manipulacji, uruchamiam "przeładowanie" na montażu.
Ponownie pojawia się gwiazdka, informując mnie, że zespół został zmieniony od ostatniego obciążenia.

Najważniejsze jest to, że te zespoły są używane przez nasz warsztat na eDrawing. A eDrawing wyświetla komunikat informujący, że "wyświetlany plik jest nieaktualny. Trzeba go odbudować w SOLIWORKS".

Poszperałem w zewnętrznych odnośnikach. Opcja w ustawieniach "Nie pytaj o zapisywanie dokumentów, do których odwołuje się odwołanie, jako tylko do odczytu") jest zaznaczona. Ale nic nie zrobiono.
Dziwne jest też to, że prosi mnie tylko o zarejestrowanie zespołu, żadna użyta w nim część nie wymaga rejestracji (patrz zrzut ekranu).

Czy masz jakieś pojęcie o źródle problemu?

Dziękujemy za Twoją opinię

capture.jpg

Witam

Dzieje się tak często, gdy części, które są połączone ze złożeniem za pomocą równań lub szkiców, które są przenoszone do innych części. Czy masz takie rzeczy w zgromadzeniu?

1 polubienie

Unikamy wykorzystywania wzoru w montażu czy powiązań między częściami.
Po sprawdzeniu na tym montażu nie mam zewnętrznego odniesienia (małe ->).
Mam równania, ale tylko w samym pokoju, bez odniesienia do innych pomieszczeń.

Czy istnieje narzędzie do przeglądania połączeń/odniesień między częściami?
Tak jak CATIA z komputerem stacjonarnym  .

Albo są to równania, albo są części lub asm z konfiguracjami.
Wystarczy, że część/asm zostanie zapisana w innej konfiguracji niż ta używana w twoim asm, aby została ponownie obliczona i tym samym uznana za zmodyfikowaną i dlatego wymagającą kopii zapasowej (to samo z równaniem).

O ile nie masz EPDM, nie ma nic do wizualizacji powiązań między plikami (fajne makro do zrobienia, ale witam czas przetwarzania).