Zdemontowane złożenie na rysunku (Solidworks)

Czy nie byłby to problem z konfiguracją i stanem wyświetlania?

Sprawdź je i powiedz nam, co to jest. =)

4 polubienia

Witam

Klasyczny CTRL + Q niczego nie zmienia?

@+

2 polubienia

Czy Twój montaż i Twoje części są w "rozwiązanym", a nie w "lekkim" lub nawet "złożonym montażu" ?

Edit: kolejny pomysł, czy nie masz podzespołu "Flexible" w zespole głowicy?

2 polubienia

Inny pomysł badawczy:
Nie byłoby konfiguracji, która "wisi wokół" z opcją Usuń nowe funkcje i ograniczenia ewidencjonowania .

2 polubienia

Wow, wiele odpowiedzi. Dziękuję wam wszystkim.

@ Flegendre. Gdyby tak było, myślę, że wystarczyłoby to dla obu typów wizualizacji. Ale tutaj mam problem tylko z "cieniowanym obrazem" i "zatrzymuje się w trybie cieniowanego obrazu", gdy tylko umieszczę kolor w skrócie.

@benoit. LF. Rozwiązany lub rozjaśniony nic nie zmienia (to pierwsza rzecz, o której pomyślałem). I nie, nic w elastyczności. Poszedłem nawet sprawdzić ograniczenia, nie ma nadmiernych ograniczeń i złych ograniczeń (które na nic nie wskazują itp.)

@Coyotte. Wygląda na to, że Ctrl+Q nie działa

@gt22. Karta graficzna ok dla mojego solidworks

@Bart. Prawdopodobnie... ale naprawdę nie widzę, przy czym majstrować, żeby to zmienić :s

3 polubienia

Jeśli zamkniesz ten rysunek i utworzysz nowy , "wrzucając" te same widoki. Czy masz ten sam efekt?

2 polubienia

Benoit.LF, tak. Próbowałem przerabiając rysunek (różne rozmiary planu. A4, A1 itd.). Próbowałem zmienić tło bezpośrednio.

Próbowałem też zrestartować komputer (tak, to nigdy nie działa. Ale nigdy nie wiadomo).

Nie ma nic do roboty. Problem pozostaje

1 polubienie

Ponownie

Czy tu i ówdzie nie będzie przejrzystości?

@+

2 polubienia

Nie dla przejrzystości. Wszystko jest dobrze widoczne 

Z drugiej strony zdałem sobie sprawę z czegoś zaskakującego. Po najechaniu myszką na widok funkcje panelu pojawiają się w swoim teoretycznym miejscu, podczas gdy wizualnie nie.

1 polubienie

Na twoim miejscu zrobiłbym nowy kompletny rysunek

@+ ;-))

1 polubienie

Po otwarciu rysunku zespół jest otwarty w tle ?

Spróbuj wyświetlić zarówno zespół, jak i rysunek na tym samym ekranie (na przykład za pomocą kafelka , Kafelek Okno/Poziomy).

3 polubienia

@Gt22: Myślałem o tym... Niestety niczego to nie zmienia. Niezależnie od tego, czy jest to nowy rysunek/nowy format arkusza itp., Problem zawsze pozostaje

@Benoit.LF: Czasami mogę mieć go podstępnego lub całkowicie zamkniętego. Brak widocznych różnic (załączyłem zrzut ekranu, aby otworzyć większy, jeśli chcesz)

bla.jpg
1 polubienie

Telefon na infolinię?

Poproszą Cię o pliki i będą w stanie lepiej niż my przeanalizować obrazy.

Powodzenia. Informuj nas na bieżąco.

3 polubienia

To niestety tak się skończy myślę :(

W każdym razie dzięki za poświęcony czas

2 polubienia

Dobrze jest udzielać najlepszych odpowiedzi, ale lepiej zrozumieć, dlaczego i jak rozwiązać wyżej wymieniony problem

@+ ;-))

3 polubienia

No tak, to trochę głupie! :/

Powinieneś był poczekać na odpowiedź z infolinii i postawić się w lepszej odpowiedzi z wyjaśnieniem. W ten sposób byłby bardziej widoczny dla tych, którzy szukają tego samego problemu!

No cóż, zdobyłem 40 punktów, ale nie to jest celem forum :)

3 polubienia

Arf tak ... Nie rozumiem zasady jego argumentów. A ponieważ strona mi przeszkadza, żebym zagłosował na lepszą odpowiedź. Cóż, to będzie szczęśliwa ^^.

Krótko mówiąc, więc jeśli chodzi o infolinię, o dziwo, nie rozumieją, skąd ona pochodzi. Oprócz tego, że powiedział mi, że to błąd i że powinienem zaktualizować do najnowszej wersji. Nie mam jednak wrażenia, że w intencjach mojego managera jest płacenie za problem z wyświetlaniem :S

Więc ponownie zainicjowali moje ustawienia, tracąc wszystkie moje konfiguracje. I rzeczywiście, wydaje się, że jest coraz lepiej.... Do następnego razu!

Nie jesteśmy więc dużo dalej w kwestii tego, dlaczego i jak

2 polubienia

@coin37coin

Uwielbiam ten typ odpowiedzi miernika, weź najnowszą wersję SW

Nigdy nie wiesz, że to może się udać, nie rozumiesz

@+ ;-))

1 polubienie

A skoro przy okazji może zwiększyć obroty, to po co się tym przejmować ;)

1 polubienie

Mam garnek, który jest przyzwyczajony do mówienia, że

SW to wciąż świetny zespół, który jest bardziej utalentowany w sprzedaży niż w robieniu czegoś technicznie osiągniętego.

@+ ;-))

1 polubienie