Montaż: wykonaj wytłoczkę + inne!

Cze wszystkim

Chciałbym wiedzieć, jak wykonać wytłoczenie w zespole. ( Znalazłem opcję, ale jest wyszarzona ! )

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest posiadanie opcji "modelowanie siatki" i "bezpośrednia edycja " w trybie montażu. ( Udało mi się znaleźć dla funkcji / powierzchni / narzędzi do formowania )

Czy możliwe jest również pozostawienie domyślnie zwiniętych zasobów solidworks w prawo?

Dziękuję.

Pozdrowienia.

sans_titre.jpg

Witam

Twój szkic znajduje się w złożeniu, a nie w części , więc nie możesz wykonać żadnego wyciągnięcia.

Aby rozwiązać swój problem, możesz utworzyć nową część, wykonać szkic, a następnie wyciągnięcie lub  kliknąć prawym przyciskiem myszy jedną z istniejących części w złożeniu, utworzyć nowy szkic i możesz wykonać wyciągnięcie.

Pozdrowienia

Natan

3 polubienia

Witam

W ramach montażu możliwe jest tylko usuwanie materiału (wytłaczane, obracane lub zamiatające), wiercenie, zaokrąglanie i fazowanie . Dodawanie materiału można wykonać tylko poprzez przejście przez część.

W przypadku pozostałych pytań wskazane jest zadawanie ich osobno, aby można było udzielić odpowiedzi na każde pytanie.

Pozdrowienia

8 polubień

Dziękuję za odpowiedzi @n.morel i @jmsavoyat

@n.morel"  klikasz prawym przyciskiem myszy na jedną z istniejących części w złożeniu, tworzysz nowy szkic i możesz wykonać wyciągnięcie. "

Nie szkicowałem, gdy kliknąłem prawym przyciskiem myszy część w złożeniu.

@jmsavoyat W porządku.

Jeśli chcesz, mam osobisty projekt, aby zrobić biżuterię, pomyślałam, że sposób, w jaki chciałam to zrobić, jest możliwy.

Zrób bazę, a od podstawy zrób resztę.

1 polubienie

Witam @toto_du_95 

Nowe części można również tworzyć bezpośrednio w zespole 

za pomocą opcji przewidzianej dla

lub utwórz x treści w udziale 

@+ ;-)

3 polubienia

@gt22 Dziękujemy!

Pierwsze rozwiązanie znam, ale problem polega na tym, że nie mogę zrobić wytłaczania!

Drugie rozwiązanie byłoby moim zdaniem najlepsze, w zasadzie zrobić kilka wytłoczeń itp. bez scalania wyniku lub w inny sposób łączenia dodatkowo, prawda?