Montaż widmowy!

POMOC

Mam zespół złożony z kilku innych zespołów i do tej pory wszystko było w porządku, ale przez 10 minut miałem mały zespół, który pozostaje obecny w drzewie, ale nie jest już widoczny na ekranie...

Kiedy otwieram ten mały zestaw niezależnie, tak samo: nic na ekranie. Z drugiej strony, jeśli otworzę część tego małego zespołu: jest ona widoczna.

W piżamie sitodruk, na którym widać strukturę drzewa z obecnością podzespołu SPC-110A-CU500, ale którego nie widać na zdjęciu (ten mały zespół powinien znajdować się nad otworem)...

Dziękuję za pomoc...

a.png

Ponowne uruchomienie stacji roboczej?

A otwierając montaż na inne stanowisko?

Witam

Twój zespół jest pusty, nie zawiera żadnych części.

@+

3 polubienia

.PL, próbowałem ponownie uruchomić oprogramowanie bez powodzenia, właśnie próbowałem na innym komputerze, tak samo... Mogę całkowicie wyłączyć komputer, aby zobaczyć...

I tak Coyotte, moje zdziwienie jest tam... Zwykle ten zespół składa się z dwóch części...

Może usunięte przez kogoś innego?

A może nie próbowałeś usunąć swojego zespołu (nie wiem jak ja, aby zastąpić go gdzie indziej lub cokolwiek), ale ponieważ kilka wersji oprogramowania usuwa wybraną część, a nie zespół, może lead...

Zresztą to usunięcie nie musiało się tak stać jakimś cudem.

@+

4 polubienia

Właśnie zrestartowałem, ale nic więcej...

Próbując go otworzyć w domu kolegi, na ułamek sekundy widzimy na ekranie montaż po czym znika....

Próby ponownego załadowania części składających się na te podzespoły

Sprawdź, czy nadal masz ograniczenia tych części

Możliwe jest również, że nazwy części zostały zmienione tak, że nie może niczego znaleźć w części 

Co warto zobaczyć 

@+;-))

Ile podzespołów masz w swoim zespole?

Czy jesteś zobowiązany, aby wszystkie twoje podzespoły były aktywne, ale nadmiernie je rozjaśniaj, aby zwolnić pamięć RAM?

To samo dotyczy wiązań, gdy masz pewność, że nic więcej nie przesuniesz, napraw cały podzespół

Pozwoli to również zwolnić pamięć i rozmiar pliku

@+;-))

Witam

Czy zespół lub znajdujące się w nim części nie korzystałyby z funkcji "SpeedPack", ponieważ w tym przypadku części, twarze... pojawiają się tylko wtedy, gdy zezwoliłeś na ich wybranie, a tym samym na ich wyświetlenie. Jeśli najedziesz myszką na część graficzną, czy pojawią się jakieś elementy?

Pozdrowienia

Próbowałem, nic nie pomaga.... Właśnie przerobiłem mój montaż.... Miejmy nadzieję, że taka niefortunna przygoda się nie powtórzy...

I w podzespole, jeśli używasz tej funkcji

Pokaż ukryte komponenty

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Show_Hidden_Components.htm

Witam

Zazwyczaj wygląda to jak niezamierzone usunięcie części z tego podzespołu ze złożenia głównego.

Ponieważ nagrywanie tego podzbioru nie zostało wykonane na żywo, ale przez wyższy zespół, podgląd nie został zaktualizowany. To wyjaśniałoby, dlaczego części są widoczne przez ułamek sekundy podczas otwierania tego podzbioru, czyli czasu potrzebnego na odświeżenie widoku.

Jeśli masz dostęp do pakietu MyCADTools, możesz uruchomić VersionHistory, który pokaże Ci ostatnie operacje na danym pliku podzbioru.

screenshot1289.jpg
2 polubienia

Miałem podobny problem, całość była daleko odległa od oryginału. Był tak mały, że wydawał się niewidzialny.  Więc może w ograniczeniach.