"Zmodyfikowany" montaż od momentu otwarcia

Witam

Obecnie pracuję nad zestawem i gdy tylko go otworzę, po jego nazwie pojawia się gwiazdka, jakby był zmieniany.

Naprawiłem wszystkie podzespoły i usunąłem wszystkie ograniczenia oraz czujnik masy, ale nic nie pomaga.

Czy masz pomysł, jak rozwiązać mój problem, nawet jeśli nie jest to aż tak upośledzające? (Korzystam z Solidworks 2012)

Dziękuję.

Witam

Prawdopodobnie pliki przebudowane podczas otwierania (konfiguracje plików, pliki zbudowane w kontekście asemblera...)

Myślę też o czymś, co jest odbudowywane.

Wykonaj Zakończ Odbudowę (Ctrl Q), a następnie Zapisz, aby sprawdzić, czy po ponownym otwarciu nadal jest Asterix

1 polubienie

Witam

Aby temu zapobiec , obniżam pasek blokujący. Zapobiega odbudowie. Musisz przejść do narzędzia==>opcja==>ogólne i aktywować pasek blokowania. Jest to żółto-pomarańczowy pasek, który znajduje się na szczycie drzewa tworzenia, wystarczy zejść do ostatniej funkcji we wszystkich pokojach ASM, a zwłaszcza w tym, w którym są udostępnione i utwórz funkcje w ASM

2 polubienia

@ ac cobra 427: Ta funkcja, o ile się nie mylę, nie istnieje w SW2012.

To nowość na 2014 rok, jeśli dobrze pamiętam.

Jest dostępny od 2012 roku

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/r_Freeze_Bar_Shortcut_Menu.htm

1 polubienie

Dziękuję ac cobra 427, myślę, że twoje rozwiązanie powinno zadziałać, ale ponieważ pracuję z częściami, które nie są moje, wolę ich nie dotykać i nadal będę mieć zespoły, które zawsze muszę ponownie nagrywać.

W rzeczywistości w żaden sposób nie modyfikujesz części. Po prostu blokujesz rekonstrukcję, po opuszczeniu belki blokującej możesz ją podnieść w dowolnym momencie, aby zmodyfikować część 

1 polubienie

Jeśli ponownie zarejestrujesz swoje zestawy, zmienisz swoje imię i nazwisko lub utworzysz rozszerzenie tej nazwy

Nie ma problemu, umieszcza również pasek blokujący na końcu drzewa tworzenia 

Zobacz ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/barre-de-blocage-sous-solidworks

zaoszczędzisz czas na otwieraniu pliku, ponieważ nie otwiera on wszystkiego ;-)

gwiazdka, myślę, że to + odniesienie do (którego nie znam wewnętrznie w dzienniku)

to jest dziennik oprogramowania, który zarządza

@+

1 polubienie