WITAM, CHCIAŁBYM WIEDZIEĆ, CZY MOŻLIWE JEST ZROBIENIE MENU W SOLIDWORKS, W KTÓRYM MÓGŁBYŚ, NA PRZYKŁAD, ZAZNACZYĆ OPCJE, KTÓRE UPEWNIŁYBY SIĘ, ŻE POJAWIĄ SIĘ KOMPONENTY. TROCHĘ JAK NA ZDJĘCIU.
WŁAŚCIWIE WYDAJE MI SIĘ, ŻE TO NIE ISTNIEJE, WIDZĘ TYLKO TWORZENIE KONFIGURACJI LUB KONFIGURACJI POCHODNYCH, ALE TO INŻYNIER, Z KTÓRYM WSPÓŁPRACUJĘ, CHCIAŁBY TROCHĘ UPROŚCIĆ ŻYCIE I SAMODZIELNIE WYKONAĆ NIESTANDARDOWY MONTAŻ (KTÓRY PEWNIE BYM WCZEŚNIEJ SKONFIGUROWAŁ).
CHCIAŁEM SPRAWDZIĆ, CZY ISTNIEJE MOŻLIWA OPCJA, KTÓREJ BYM NIE WZIĄŁ POD UWAGĘ, A KTÓRA MOGŁABY WYGLĄDAĆ TAK, JAK ON CHCE.
CHCIAŁBY WYBRAĆ KILKA OPCJI
PRZYKŁAD: KONFIGURACJA 1 Z WŁĄCZONYMI OPCJAMI 1-5-9-10
I SZYBKO MÓGŁ SIĘ ZMIENIĆ I WYPRÓBOWAĆ KONFIGURACJĘ 1 Z WŁĄCZONYMI OPCJAMI 2-4-9-10.
A NASTĘPNIE WYBIERZ KONFIGURACJĘ 3 Z WŁĄCZONYMI OPCJAMI 1-5-9-10
ITD. PEWNIE ROZUMIESZ, CO MAM NA MYŚLI
ALE CZY TO MOŻLIWE?
DZIĘKUJĘ!
cocher-pour-desactiver-les-menu-pour-les-roles-specifiques.jpg
Witam
Jeśli jest to coś takiego, bawiąc się kolumną "Widoczne", będziesz musiał trochę zaprogramować !!
Pozdrowienia
2 polubienia
Witaj @danylessard86
bardzo nieprzyjemne do czytania twojego tekstu
Pisanie wielkimi literami na stronie definiuje wiek, bardzo mocne słowo mówione
więc nie jest to dobre dla osoby, która ma zamiar czytać temat
Dla Twojego problemu oferuję Ci solucję
musisz zmierzyć się z montażem ze wszystkimi częściami
Chciałbym, aby wszyscy mieli ten sam bałagan
i Ukrywanie lub Ukrywanie
Części, które są bezużyteczne dzięki Twoim opcjom
i zapisz jako pochodną lub zestaw indeksu
@+ ;-)
6 polubień
Aby @GT22 ukończyć, utworzyłbym również foldery do sortowania opcji, aby łatwiej się poruszać!
Pozdrowienia
4 polubienia
Witaj, możesz użyć właściwości niestandardowych. Spójrz na ten samouczek, to ta sama zasada z ASM.
http://www.lynkoa.com/contenu/pi%C3%A8ce-param%C3%A9trable-avec-les-propri%C3%A9t%C3%A9s-personnalis%C3%A9es-0
Witam
A coś takiego jak Pilot Assembly, jeśli masz pakiet MyCad?
Nie znam dobrze tego narzędzia, ale myślę, że może ci pomóc.
W przeciwnym razie istnieje również fakt uruchomienia ASM z "zewnętrznym (powiązanym) Excelem",
więc przed otwarciem ASM wystarczy dokonać wyborów w programie Excel, a następnie otworzyć 3D.
Witam
A coś takiego jak Pilot Assembly, jeśli masz pakiet MyCad?
Nie znam dobrze tego narzędzia, ale myślę, że może ci pomóc.