Cze wszystkim
Czy istnieje domyślna opcja, która pozwoliłaby w zespole na wstawianie lub tworzenie bezpośrednio "zwolnionych" części zamiast "stałych".
Lubię opanowywać rzeczy i dlatego nigdy nie używam funkcji utrwalacza w zespole na rzecz dobrze zdefiniowanych wiązań.
W związku z tym jestem systematycznie zobowiązany do zwalniania części utworzonych lub wstawionych do moich zespołów... tyle razy dziennie.
Dziękuję za odpowiedzi
Witam
Można użyć różnych wiązań, aby utrzymać część w ruchu w złożeniu. Istnieją zaawansowane lub mechaniczne ograniczenia w zależności od potrzeb...
Witam
Po wstawieniu części do zespołu i kliknięciu przycisku OK pojawia się ona nieruchoma w punkcie początkowym. Aby uczynić go automatycznie darmowym, musisz kliknąć w obszarze roboczym.
4 polubienia
Witam
Podczas wstawiania części do zespołu, po prostu umieść ją w dowolnym miejscu, a zostanie ona wstawiona bez ograniczeń.
Jeśli chodzi o tworzenie części bezpośrednio w złożeniu, nie sądzę, aby było to możliwe, ponieważ celem tworzenia części w zespole jest jej narysowanie poprzez pobranie odniesień z innych części. Trzeba go więc naprawić, aby nie generować błędu poprzez jego przesuwanie.
Myślę więc, że najlepiej jest tworzyć części osobno, a następnie wstawiać je do zespołu.
Jeśli naprawdę chcesz mieć możliwość samodzielnego wiązania części podczas korzystania z odniesień zewnętrznych, możesz zamiast tego wstawić części zewnętrzne bezpośrednio do nowego pliku części i użyć ich jako odniesienia. Następnie można wstawić utworzoną część do zespołu i związać ją. Uważaj jednak na rozmiar plików i czas przetwarzania w przypadku modyfikacji , która może stać się bardzo długa
1 polubienie
Zajrzyj do zestawu, który ktoś opublikował; Umieściłem ograniczenie odległości między dwiema tabelami. Kawałki są "wolne", ale w drzewie stworzenia nie są jako takie...
DSL dla nazwy pliku, ale była to nazwa podana przez osobę, która zadała pytanie
mon_modifications.7z
Witam
Ta sama odpowiedź, co PhilippeB z tylko jednym dodatkiem, wydaje mi się, że pierwszy wstawiony element jest systematycznie naprawiany domyślnie, niezależnie od trybu wstawiania.
Pozdrowienia
6 polubień
Cóż, biorąc pod uwagę chłopaki, weekend, który był trochę trudny, naprawdę nie rozumiałem pytania?!