Witam
Ostatnio, gdy klikam na funkcję Wspomaganie wiercenia , wyświetla mi się taki komunikat: (patrz załączony obrazek).
O dziwo, nadal mogę robić kolczyki. Ale kiedy jestem w MEP i chcę zrobić stół do wiercenia, on podaje tylko średnice, a nie gwintowniki. Jakby nie potrafił powiązać wszystkiego w całość.
Czy macie dla mnie rozwiązanie, Solidworkers?
messageerreursldw21.png
Zdecydowanie gówno w ścieżkach, możesz sprawdzić:
- w Opcjach systemu / Narzędziu pomocy do wiercenia, jeśli ścieżka jest poprawna;
- w Opcjach systemu / Lokalizacjach plików, jeśli wszystkie ścieżki są zgodne z tą z używanej wersji oprogramowania.
Następnie następuje naprawa instalacji.
Domyślam się, że jesteś w SW21, czy trzymałeś starą wersję na maszynie?
3 polubienia
Jestem prawie pewien, że to rzeczywiście problem.
Tak, mam kilka plików SOLIDWORKS i kiedy patrzę na Regedit, mogę nawet wrócić do SW 2016. Boję się jednak, że usunę niewłaściwe pliki lub stracę numer licencji (który do tej pory po cichu przechodził z jednej wersji na drugą). Może powinienem stworzyć kolejną stację roboczą, aby wszystko wyczyścić i mieć tylko pliki niezbędne dla wersji, którą posiadam?
Witam
Myślę również, że jest to problem ze ścieżką do pliku, zwłaszcza jeśli zaimportowałeś ustawienia/opcję z poprzedniej wersji oprogramowania,
Ten problem jest zwykle związany z kopią ustawień oprogramowania z poprzedniej wersji, więc lokalizacja " Pliki właściwości niestandardowych " nie jest już poprawna.
jak powiedział @stefbeno Ścieżka w opcjach oprogramowania musi zostać poprawiona w zależności od wersji
Przywróciłem wszystkie ustawienia i zadziałało.
Więc niestety straciłem ustawienia SW, ale przynajmniej działa. Na szczęście nie miałam ich dużo.
Dziękuję Wam obojgu!