Pomoc w kopiowaniu ustawień SOLIDWORKS

Witam wszystkich,

Mam problem z załadowaniem nowego ustawienia na starej stacji.
Używam narzędzia SOLIDWORKS 2019 Settings Copy Helper, aby przywrócić ustawienia z pliku kopii zapasowej.
Zestaw lokalizacji plików nie jest aktualizowany., pozostaje niezmieniony.

Czy możesz mi pomóc zrozumieć, czego nie robię poprawnie?

Dziękuję

Witam;

Nie ma powodu, dla którego nie miałyby się aktualizować...
Sprawdź, czy masz dostęp do tych lokalizacji, a zwłaszcza, czy istnieją one (zwłaszcza jeśli są to katalogi na ścieżce względnej? / ścieżkach bezwzględnych?-) serwerze.
Zapoznaj się również z uprawnieniami administracyjnymi użytkownika do instalacji oprogramowania Solidworks oraz uprawnieniami nowej stacji w odniesieniu do serwerów.

Czy przechodzisz z wersji 2019 do jakiej wersji?

Pozdrowienia.

1 polubienie

Na razie jestem jeszcze na tej samej wersji (2019)
Jaki jest najlepszy sposób przełączania się między wersjami? Niedługo przejdę na wersję 2021!

Dziękuję

Witam

Aby przełączyć się z jednej wersji na drugą, musisz przerobić plik konfiguracyjny ze stacji roboczej zainstalowanej z nową wersją (w razie potrzeby przerób szablony i nie zaczynaj od pliku konfiguracyjnego starej wersji, ponieważ opcje można dodać w wyższych wersjach).
W przypadku zejścia, które nie jest wykonywane na stacji roboczej, może ono wynikać z uszkodzenia rejestru. W takim przypadku należy zniszczyć klucz rejestru Solidworks profilu użytkownika. Jak zresetować SOLIDWORKS poprzez zresetowanie wpisów rejestru (javelin-tech.com)

1 polubienie