Cze wszystkim.
Zadaję sobie pytanie: czy możemy zmodyfikować lub stworzyć tabelę " pomoc w wierceniu " bez przechodzenia przez TOOLBOX?
Dziękuję za odpowiedzi.
Witam;
Przykro mi, ale nie jest to możliwe bez przejrzenia Toolbox.In każdym przypadku w przypadku wersji " stand Alone " (lokalnie) Nie wiem, czy ewoluowało to wraz z wersjami online.
Pozdrowienia.
Witam;
Jaki jest cel?
Nadal podaję informacje na wypadek, gdyby mogło to dać trop...
Z mojej strony pojawił się problem kątów na końcu wiercenia i domyślnych głębokości, których nie da się modyfikować w tabelach pomocy wiertniczej, zmuszając producentów do systematycznego modyfikowania parametrów zgodnie z tabelą.
Znalezione obejście polega na tworzeniu i udostępnianiu ulubionych piercingu.
Witam
Utworzyłem/zmodyfikowałem tabele wierceń w przyborniku.
Z pamięci potrzebna jest wersja wyższa niż wersja podstawowa (dzięki czemu masz dostęp do przybornika, aby to zrobić). ponieważ mamy premium SW, udało mi się to zrobić z tym.
Jeśli jesteś żądny przygód i nie boisz się zbytnio (zachowaj kopię zapasową pliku podstawowego), możesz spróbować zmodyfikować plik SWBrowser.sldedb (lub .mbd dla starszych wersji).
Tabela ISO_DATA_THRD podaje na przykład rozmiary gwintowników ISO.
Uwaga: Udało mi się otworzyć plik .sldedb za pomocą " DB Browser for SQlite ", ale nie mogłem go zmodyfikować ani zapisać.
Niestety, plik nie wydaje się być otwierany przez Access (nawet jeśli nazwa pliku .sldedb zostanie zmieniona na .mbd .accdb). Nie wygląda to lepiej przez SQL studio.
A priori można go edytować za pomocą tego oprogramowania: patrz 3DSwym
Uwaga: bądź ostrożny, ponieważ tabele są połączone: musisz zmodyfikować co najmniej 2 z nich, aby działały dobrze (nieprzelotowe otwory gwintowane odnoszą się do listy kranów...)