Wyszarzony kreator powierzchni do konwersji stl na solidworks?

Witam wszystkich,

Muszę otworzyć plik STL i przekonwertować go na powierzchnię lub objętość, aby móc zmierzyć. Problem polega na tym, że kiedy otwieram plik w formacie STL, plik się otwiera, ale potem kreator powierzchni skanowania do 3D jest wyszarzony: dlaczego? Jak wykonać lub sprawdzić parametry, aby móc korzystać z tej funkcji?

Z góry bardzo dziękuję

Cześć @ giraud

STL to powierzchnia i tylko powierzchnia, jeśli się nie mylę.

Musisz więc naprawić swoją powierzchnię, aby móc przełączyć się na głośność

sprawdź, czy nie ma brakujących połączeń, szwów

opublikuj swój plik, który będzie myślę + proste, aby zrozumieć swój problem

@+ ;-)

Bonjou gt22

Opublikowanie mojego pliku będzie trudne, jest trochę duży. Z drugiej strony rozumiem, że muszę naprawić plik. Mój problem polega na tym, że mój pasek skanowania do 3d jest wyszarzony. Mam tylko krzywiznę tyłka. Brak dostępu do innych ??? Po co

Witam

Skanowanie do 3D jest dostępne tylko w wersji SolidWorks Premium, jeśli się nie mylę!

Witaj Lucas Prieur

No właśnie, mam w pracy wersję premium. Dlaczego jest wyszarzony? 

Zobacz ten link 

http://forum.solidagora.com/topic1667.html

@+ ;-)

Czy dodatek jest włączony w sekcji "Narzędzia > Dodatki"?

http://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/03/04/2014/st3d.jpg

1 polubienie

Witam

Zwykle, zanim będzie można uruchomić wspomaganie powierzchniowe, przygotowanie siatki musi być już uruchomione.

@+

Witam ponownie

Tak, suplement jest bardzo aktywny.  Mam pasek narzędzi, ale wszystkie ikony są wyszarzone, z wyjątkiem jednej w asystencie krzywych. Z drugiej strony nic nie jest dostępne, dlaczego?

Ponownie

Głupie pytanie, bez wątpienia, ale czy otworzyłeś STL, wybierając STL scanto3d w oknie otwierania?

@+

Witaj Lucas Prieur,

Otwierając plik STL z plikiem siatki, udało mi się uzyskać dostęp do funkcji konwersji

Jeszcze raz dziękuję