Witam
Mam dzisiaj problem, o który mnie pytają: Chcielibyśmy mieć możliwość zintegrowania obrazu z plikiem części (jak na razie jest dobrze), ale pozostaje tylko konwersja pliku do formatu wymiany, takiego jak STEP, IGES lub inny.
I tu zaczyna się robić trudno, ponieważ, jak podejrzewałem, te formaty uwzględniają tylko geometrię SolidWorks, a nie obraz (próbowałem przez kopiowanie i wklejanie oraz przez transfer). Po tym, być może jakiś format będzie obsługiwał ten obraz, na przykład . Sztuczna inteligencja by działała, ale nie mam Adobe Illustrator, więc nie mogę testować.
Na przykład działa w formacie PDF 3D, ale później nie nadaje się do użytku.
Celem jest wykorzystanie elementów w oprogramowaniu od naszego partnera, które jest zorientowane na "projektowanie graficzne", którego na razie nie znam, a to zaoszczędziłoby nam konieczności rysowania w dużej objętości wszystkich szczegółów widocznych na zdjęciach różnych modeli będących w naszym posiadaniu.
Dziś po południu mamy z nimi punkt widzenia, wiem tylko, że na razie proszą o . Oczyszczalnia ścieków lub . FBX, nie znam tego ostatniego, który najwyraźniej jest powiązany z Autodesk.
Jeśli ktoś ma napiwek, to byłoby świetnie!
Dziękuję
Antó